Δεν λέμε, ωραίο το κρέας. Αλλά που και που χρειάζεται λίγη αποτοξίνωση και η συνταγή που ακολουθεί είναι ταμάμ για αυτό. Αρακάς κοκκινιστός, ένα παραδοσιακό πιάτο και πεντανόστιμο, που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνδέσει με το φθινόπωρο – χειμώνα και φυσικά τα Κυριακάτικα οικογενειακά τραπέζια.
Μια συνταγή που θέλει περίπου 90 λεπτά για να ετοιμαστεί και δεν είναι καθόλου μπελαλίδικη. Λίγα και απλά βήματα χρειάζονται.
Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτετε τους σπόρους κύμινου. Μόλις αρχίσουν να σιγοψήνονται, προσθέτετε το κρεμμύδι και το μαγειρεύετε για 5-6 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει, ανακατεύοντας τακτικά.
Προσθέτετε το σκόρδο και μαγειρεύετε για ακόμη 1 λεπτό. Προσθέτετε τις ντομάτες με 200ml νερό και αφήνετε να πάρει βράση. Σκεπάζετε και μαγειρεύετε σε χαμηλή-μέτρια φωτιά για 15 λεπτά ή μέχρι να μειωθεί ο όγκος του υγρού, ανακατεύοντας τακτικά.
Προσθέτετε το αλάτι, τα μπαχαρικά, τις πατάτες και 300ml βραστό νερό. Σκεπάζετε και μαγειρεύετε σε χαμηλή-μέτρια φωτιά για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες αλλά να μην διαλύονται, ανακατεύοντας τακτικά.
Προσθέτετε τον αρακά με λίγο επιπλέον νερό αν χρειάζεται, σκεπάζετε και μαγειρεύετε για 5 λεπτά. Σερβίρετε ζεστό με πίτες ή ρύζι. Μια κουταλιά γιαούρτι φυσικό προσθέτει επίσης ωραία γεύση.
// Κεντρική φωτογραφία: The Sweet Iso * Πηγή: Vita