Με Άρη Λεμεσού στην επόμενη φάση η ΑΕΚ – Στην Κύπρο το πρώτο παιχνίδι
Ο Άρης Λεμεσού άφησε εκτός με δύο νίκες την Ακαδημία Πούσκας και θα είναι ο αντίπαλος της ΑΕΚ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League.
Κρατώντας το μηδέν σε δύο ματς με την Μπερ Σεβά η ΑΕΚ έκανε τη δουλειά της και προκρίθηκε στον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League. Εκεί θα βρει τον Άρη Λεμεσού που με δύο νίκες απέκλεισε την Ακαδημία Πούσκας και την ερχόμενη Πέμπτη (7/8) θα υποδεχτεί την Ένωση, με τη ρεβάνς να είναι μία εβδομάδα αργότερα στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Θυμίζουμε πως στο ματς της «Opap Arena» η ομάδα του Μάρκο Νίκολιτς θα εκτίσει την ποινή που της επέβαλε η UEFA για κλείσιμο του βορείου πετάλου του γηπέδου. Θεωρητικά πάντως είναι το φαβορί του ζευγαριού αν και ο Άρης είναι μία από τις ανερχόμενες δυνάμεις της Κύπρου.
Τη σεζόν 2022-23 κατέκτησε το πρωτάθλημα, το μοναδικό είναι και το μοναδικό στην ιστορία του ενώ η χρηματιστηριακή του αξία βρίσκεται στα 14,5 εκατ. ευρώ. Έδρα του είναι το «Alphamega Stadium» (γνωστό και ως Limassol Arena), με χωρητικότητα 10.700 θέσεων. Πρόκειται για ένα σύγχρονο γήπεδο, που δημιουργούν όμορφη ατμόσφαιρα οι οπαδοί τους.
Πρόκειται για μία νεανική ομάδα καθώς το ρόστερ της έχει μέσο όρο ηλικίας τα 26 χρόνια, ενώ το 85.7% του δυναμικού της έχει ξένους παίκτες. Ένα από τα αστέρια της είναι ο Γεωργιανός φορ, Γκιόρκι Κβιλιτάια, που έχει αφήσει το στίγμα του στην Κύπρο με τον ΑΠΟΕΛ για μία τριετία.
- ΗΠΑ: Αντιδράσεις στο Κογκρέσο για την αποστολή τουρκικών F-16 στην κατεχόμενη Κύπρο
- Νετανιάχου: Συντρίβουμε το τρομοκρατικό καθεστώς στο Ιράν – Πλήττουμε και κατατροπώνουμε τους εντολοδόχους του
- Νορβηγία: Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη υπόπτου μετά από περιστατικό σε συναγωγή στο Τρόντχαϊμ
- Σαμσουνσπόρ – Ράγιο Βαγιεκάνο 1-3: «Αγκαλιά» με την πρόκριση οι Ισπανοί
- Μονακό – Ολυμπιακός 81-80: «Ερυθρόλευκη»… αυτοκτονία στο Πριγκιπάτο
- Europa League: Πρώτο βήμα για Άστον Βίλα (1-0) και Πόρτο (2-1), χωρίς νικητή το Μπολόνια – Ρόμα (1-1)