Στην κορυφή της Ευρώπης ο Ραφαήλ Παγώνης! (2-1)
Ο Ραφαήλ Παγώνης επικράτησε με 2-1 σετ του Λόρενς Ντράιβερ και κατέκτησε τον τίτλο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U14 του Μοστ της Τσεχίας
Ο Ραφαήλ Παγώνης είναι από σήμερα (27/7) πρωταθλητής Ευρώπης στους τενίστες ηλικίας κάτω των 14 ετών.
Στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που ολοκληρώθηκε στην Τσεχία, ο 13χρονος Έλληνας πρωταθλητής, επικράτησε με χαρακτηριστική άνεση (6-1, 3-6, 6-2) του Ολλανδού, Λόρενς Ντράϊβερ και κατέκτησε το τρόπαιο, αποδεικνύοντας ότι δικαίως συγκαταλέγεται στα «ανερχόμενα αστέρια» του λαοφιλούς αθλήματος, ανά την υφήλιο.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Παγώνης πανηγύρισε έναν ακόμα μεγάλο τίτλο (τον έκτο του για φέτος) και στέλνει πολύ θετικά μηνύματα για το μέλλον του ελληνικού τένις.
Ο Παγώνης πήρε το πρώτο και έκανε επίδειξη δύναμη στο τρίτο σετ
Ο νεαρός τενίστας δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο του και πήρε το πρώτο σετ με 6-1, ενώ στο δεύτερο σετ, ο Ντράϊβερ αντέδρασε και προηγήθηκε με 5-1. Παρά την προσπάθεια του Παγώνη, ο οποίος μείωσε άμεσα σε 5-3, ο Ολλανδός κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 (6-3).
Στο τρίτο και καθοριστικό σετ, ο Έλληνας τενίστας αξιοποίησε την ψυχραιμία του στα κρίσιμα σημεία, διόρθωσε τα λάθη που έκανε στο δεύτερο σετ και έφθασε στην κατάκτηση του τίτλου με 2-1 σετ (6-1, 3-6, 6-2).
Θυμίζουμε ότι πριν από λίγες μέρες έφτασε και στον τελικό του Wimbledon K14, όπου έχασε με 2-1 σετ από τον Φράιταγκ, τον οποίο όμως απέκλεισε στα ημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.
Τα σετ: 6-1, 3-6, 6-2
- «Η σκλήρυνση κατά πλάκας σκοτώνει»: Η Kριστίνα Άπλγκέϊτ και η σκληρή αλήθεια της – Κακοποίηση στα 5, καρκίνος, και στο βάθος, φάρος
- Οι ειρηνευτικές συνομιλίες θα πραγματοποιηθούν παρά τον πόλεμο των ΗΠΑ με το Ιράν, δηλώνει ο Ζελένσκι
- Αγνοείται ο αδερφός του Χορντ της Μακάμπι – Η έκκληση του Ματίας Λεσόρ (pics)
- Δεν ήταν έγκυος η 31χρονη στον Κολωνό – Τι έδειξε η νεκροψία
- Ένα από τα μεγαλύτερα άστρα του Σύμπαντος ίσως ετοιμάζεται να εκραγεί – Έλληνες αστρονόμοι παρακολουθούν
- Ηχορύπανση: Ο «φωνακλάς δολοφόνος» της Ευρώπης – Τα ντεσιμπέλ της ηπείρου και οι αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία




