Αγρότες: Μηχανοκίνητο συλλαλητήριο στην Καλαμάτα από τους παραγωγούς της Μεσσηνίας [ωιδεο]
Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους τις επόμενες ημέρες είναι οι αγρότες που σήμερα πραγματοποίησαν συλλαλητήριο με τα τρακτέρ τους στην Καλαμάτα.
Μηχανοκίνητο συλλαλητήριο με τα τρακτέρ και τα μηχανήματά τους πραγματοποίησαν σήμερα (11/2) στην Καλαμάτα οι αγρότες της Μεσσηνίας.
Το συλλαλητήριο ήταν ένα ακόμη δείγμα της κλιμάκωσης που έχουν αποφασίσει οι αγρότες στα μπλόκα.
Οι παραγωγοί ξεκίνησαν την πορεία από τα μπλόκα του Χανδρινού και της Μεσσήνης από όπου κατευθύνθηκαν στο κέντρο της πόλης.
Μεταξύ άλλων διεκδικούν κατώτερες εγγυημένες τιμές στα προϊόντα τους, μείωση του κόστους παραγωγής και του ενεργειακού κόστους, αποζημιώσεις για το σύνολο των ζημιών στη φυτική και ζωική παραγωγή από φυσικές καταστροφές.
Οι αγρότες στα 27 μπλόκα που έχουν στηθεί σε όλη τη χώρα έχουν αποφασίσει συντονισμένη κλιμάκωση με δίωρους αποκλεισμούς δρόμων κάθε απόγευμα, ζητώντας συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο.
Κώστας Τσιάρας από Έβρο: «Βρίσκομαι στον πρώτο νομό εκτός Ελλάδος»
Πάντως αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Τσιάρα, ο οποίος από τον Έβρο είπε ότι βρίσκεται… εκτός Ελλάδας.
«Να ξέρετε και το λέω πολύ ειλικρινά, πέραν της προσωπικής μου περιοχής που για ευνόητους λόγους βρίσκομαι τακτικά, είναι ο πρώτος νομός στον οποίο βρίσκομαι εκτός Ελλάδος. Και αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία».
Την Παρασκευή το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης η συνάντηση με τους εκπροσώπους των παραγωγών.
Εκτός από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και μετά από αίτημα των αγροτών στη συνάντηση θα μετέχουν, οι υπουργοί Υποδομών και Ενέργειας και οι υφυπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.
- Οι Fantastic Four «εισβάλουν» στη Γουακάντα – Αυτό είναι το νέο teaser του Avengers: Doomsday
- Η πανάκριβη απόδειξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων
- Oι ΗΠΑ επέτρεψαν την εξαγωγή τσιπ της Nvidia στην Κίνα, όμως η Κίνα δεν τα θέλει
- Χτύπημα Τραμπ στο Ιράν: Ποιοι τον πιέζουν να μη δώσει πράσινο φως
- Περιστατικό χαμηλής διακινδύνευσης η κατάρρευση του FIR Αθηνών, λέει ο Δήμας: «Παλιά τα συστήματα αλλά λειτουργικά…»
- Βουλγαρία: Πιθανή η προκήρυξη πρόωρων εκλογών – Οι όγδοες μέσα σε τέσσερα χρόνια
- ΣΥΡΙΖΑ για συνάντηση «προθύμων»: Ο Λέγγας μπήκε συνδικαλιστής και βγήκε στέλεχος της ΝΔ
- Επίσκεψη του Πρέσβη της Κίνας στον Δήμαρχο Σπάρτης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 14.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tianhao-wang-aME_eAFPU2A-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442