Ζίλ Βιθέντε – Πόρτο 3-1: Ήττα για τους Δράκους πριν τον Ολυμπιακό
Λίγες ημέρες πριν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για το Europa League, η Πόρτο ηττήθηκε εκτός έδρας από την Ζιλ Βιθέντε με 3-1, για την 18η αγωνιστική της Primeira Liga.
Γκέλα για την Πόρτο στο «Θιντάντε ντε Μπαρτσέλος», με τους Δράκους λίγες ημέρες πριν το εντός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για τη League Phase του Europa League (23/1), να χάνουν με 3-1 από την Ζιλ Βιθέντε, για την 18η αγωνιστική της Primeira Liga.
Δεύτερη συνεχόμενη ήττα για την Πόρτο, που είχε ηττηθεί την περασμένη εβδομάδα εκτός έδρας από την Νασιονάλ Μαδέιρα με 2-0. Μετά την αποψινή ήττα, οι Δράκοι έμειναν στους 40 βαθμούς και βρίσκονται στο -4 από την πρωτοπόρο Σπόρτινγκ Λισαβόνας (44) και στο -1 από την δεύτερη Μπενφίκα (41), παράλληλα ενώ είδαν την τέταρτη Μπράγκα του Κάρλος Καρβαλιάλ να μειώνει στους 6 βαθμούς τη μεταξύ τους διαφορά (34).
Στο αποψινό παιχνίδι η Ζιλ Βιθέντε προηγήθηκε στο 11ο λεπτό με γκολ του Πάμπλο και πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του πρώτου ημιχρόνου έχοντας το προβάδισμα στο σκορ. Η Πόρτο μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και ισοφάρισε στο 48’ με τον Μπόργες, αλλά οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 53’ με τον Τζοσουε Σα και έκαναν το 2-1.
Στο 90’ οι φιλοξενούμενοι έβαλαν γκολ με τον Μπόργκες, αλλά ο διαιτητής μετά τη χρήση του VAR ακύρωσε το γκολ και γύρισε πίσω τη φάση για πέναλτι υπέρ της Ζιλ Βιθέντε. Ο Αντράντε το εκτέλεσε εύστοχα και διαμόρφωσε το τελικό 3-1 για τους γηπεδούχους.
Ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται από τη Λουντογκόρετς στη Βουλγαρία και ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στο ΟΑΚΑ την Πλζεν, με τις δύο ελληνικές ομάδες να στοχεύουν μόνο στη νίκη, στα ματς της 6ης αγωνιστικής της League Phase του Europa League.
Την επιστροφή του στις νίκες και την πρώτη τετράδα της βαθμολογίας θα ψάξει το βράδυ της Πέμπτης (11/12, 21:30) ο Παναθηναϊκός στην έδρα της Αρμάνι Μιλάνο.
Το πρόβλημα της διαιτησίας δεν είναι τα βίντεο του Λανουά αλλά τα λάθη που γίνονται υπέρ συγκεκριμένων ομάδων, λάθη που έχουν αλλοιώσει και τη βαθμολογία