Ισπανία: Ατύχημα με αναβατήρα σκι – Είκοσι τουλάχιστον τραυματίες
Στην Ισπανία, ατύχημα με αναβατήρα σκι στο χιονοδρομικό κέντρο Αστούν τραυματίζει τουλάχιστον 20 άτομα, με εννέα να είναι σε σοβαρή κατάσταση.
Ατύχημα με κατάρρευση αναβατήρα σκι σημειώθηκε στο χιονοδρομικό κέντρο Αστούν, κοντά στα σύνορα Ισπανίας-Γαλλίας, προκαλώντας σοκ και τραυματίζοντας τουλάχιστον 20 άτομα, , με εννέα να είναι σε σοβαρή κατάσταση.
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μηχανική βλάβη σε ένα από τα καλώδια του αναβατήρα, το οποίο οδήγησε στην πτώση επιβατών.
Η επιχείρηση της Πολιτικής Προστασίας της Ισπανίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με 4 ελικόπτερα να χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά των τραυματιών σε κοντινά νοσοκομεία. Ανάμεσά τους, μια γυναίκα βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και μεταφέρθηκε εσπευσμένα με ελικόπτερο.
Ισπανία: Έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος
Οι εικόνες που δημοσιεύθηκαν από το σημείο του ατυχήματος δείχνουν ανθρώπους να έχουν πέσει στο χιόνι και διασώστες να προσπαθούν να τους παρέχουν πρώτες βοήθειες. Το θέρετρο, το οποίο ήταν γεμάτο επισκέπτες, έχει πλέον κλείσει και διεξάγεται έρευνα για τα αίτια της καταστροφής.
Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, δήλωσε συγκλονισμένος από το περιστατικό. Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κυβερνήτη της Αραγονίας, τόνισε ότι η κεντρική κυβέρνηση είναι έτοιμη να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια για τη διαχείριση της κρίσης.
Το χιονοδρομικό κέντρο Αστούν, δημοφιλές για τους λάτρεις του σκι, βρέθηκε αντιμέτωπο με μια τραγωδία που αναδεικνύει τη σημασία της ασφάλειας στις τουριστικές εγκαταστάσεις. Η έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος συνεχίζεται, ενώ οι τραυματίες λαμβάνουν την απαραίτητη φροντίδα.
- Καϊράτ Αλμάτι Κ19 – Ολυμπιακός Κ19 2-0: Ήττα στο Καζακστάν και… αναμονή για την πρόκριση
- Η Καϊράτ Κ19 διπλασίασε τα τέρματά της με τον Αμπίς (vids)
- Αργυρός, Θεοδωρίδου, Σαμπάνης, Χατζηγιάννης ερμηνεύουν τραγούδια της Ελεάνας Βραχάλη
- Champions League: Σπουδαία ματς σε Μιλάνο και Μόναχο
- Κρήτη: Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με κοπάδι προβάτων στον ΒΟΑΚ
- Κρήτη: Θρήνος για τον 37χρονο Στέλιο που άφησε την τελευταία του πνοή στο φαράγγι του Αμπά

