Τσετσίλια Σάλα: Ελεύθερη αφέθηκε η ιταλίδα δημοσιογράφος που είχε συλληφθεί στο Ιράν
Η 29χρονη Τσετσίλια Σάλα, συνελήφθη στην Τεχεράνη στις 19 Δεκεμβρίου. Κρατήθηκε στην απομόνωση στη διαβόητη φυλακή Εβίν της πρωτεύουσας του Ιράν
Ελεύθερη αφέθηκε η ιταλίδα δημοσιογράφος Τσετσίλια Σάλα, η οποία είχε συλληφθεί στις 19 Δεκεμβρίου στο Ιράν για «παραβίαση των νόμων» της Ισλαμικής Δημοκρατίας, και επιστρέφει στην πατρίδα της, ανακοίνωσε σήμερα η ιταλική κυβέρνηση.
«Η συμπατριώτισσά μας αφέθηκε ελεύθερη από τις ιρανικές αρχές και επιστρέφει στην Ιταλία», διευκρινίζει η ιταλική κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της.
«Το αεροσκάφος με το οποίο επαναπατρίζεται η δημοσιογράφος Τσετσίλια Σάλα απογειώθηκε πριν μερικά λεπτά», προσθέτει η ανακοίνωση.
Κρατήθηκε στην απομόνωση της φυλακής Εβίν
Η 29χρονη δημοσιογράφος, που εργάζεται στην εφημερίδα Il Foglio και στον ιστότοπο που δημοσιεύει podcast Chora Media και διέθετε δημοσιογραφική βίζα, συνελήφθη στην Τεχεράνη στις 19 Δεκεμβρίου. Κρατήθηκε στην απομόνωση στη διαβόητη φυλακή Εβίν της ιρανικής πρωτεύουσας.
Οι κατηγορίες με τις οποίες είχε συλληφθεί η δημοσιογράφος ήταν αόριστες και αφορούσαν «παραβίαση των νόμων της Ισλαμικής Δημοκρατίας»
Η Τσετσίλια Σάλα
Η Σάλα συνελήφθη τρεις ημέρες μετά τη σύλληψη του Ιρανού επιχειρηματία Μοχαμάντ Αμπεντινί στο αεροδρόμιο του Μιλάνου. Εναντίον του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τις ΗΠΑ για την παροχή εξαρτημάτων drone τα οποία, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, χρησιμοποιήθηκαν σε επίθεση που εξαπολύθηκε το 2024 και προκάλεσε τον θάνατο τριών Αμερικανών στρατιωτών που υπηρετούσαν στην Ιορδανία.
Στη σημερινή ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης διευκρινίζεται ότι η δημοσιογράφος αφέθηκε ελεύθερη χάρη στις εντατικές προσπάθειες που καταβλήθηκαν μέσω της διπλωματίας και των υπηρεσιών Πληροφοριών, χωρίς να υπάρχει αναφορά στην υπόθεση του Αμπεντινί.
Πηγή: ΑΠΕ
- Το Netflix αποκτά τους σούπερ ήρωες της DC – Το brand που δεν αξιοποιήθηκε ποτέ πλήρως
- «Είναι ο Ντάνιελ Ντέι-Λιούις της γενιάς μας» – H Μάργκοτ Ρόμπι για τον Τζέικομπ Έλορντι στα Ανεμοδαρμένα Ύψη
- Διαδοχικές παρεμβάσεις Καραμανλή για αγροτικό και κρίση θεσμών – Τι θα πει για δύο θέματα που καίνε την κυβέρνηση
- Τα ωραία του «Αναστό»
- Τραγωδία ανοιχτά της Κρήτης: Νεκροί 18 μετανάστες μετά από ναυάγιο
- Νυχτερινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Παλαιό Φάληρο – Ποιοι δρόμοι κλείνουν






