Σύλληψη Ικάρων έξω από την Αγία Σοφία – Ύψωσαν την ελληνική σημαία
Όπως έγινε γνωστό, οι σπουδαστές της Σχολής Ικάρων πραγματοποιούσαν ιδιωτική επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη.
Αναστάτωση επικράτησε το απόγευμα του Σαββάτου στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας μετά τη σύλληψη πέντε σπουδαστών της Σχολής Ικάρων έξω από την Αγία Σοφία.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, σπουδαστές της Σχολής Ικάρων ύψωσαν την ελληνική σημαία στο περιβάλλοντα χώρο της Αγίας Σοφίας και έβγαζαν φωτογραφίες, όμως έγιναν αντιληπτοί από Τούρκους αστυνομικούς.
Οι Τούρκοι αστυνομικοί τους προσήγαγαν, ενώ ειδοποιήθηκε το ελληνικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη και η πρεσβεία στην Άγκυρα, καθώς και το υπουργείο Εξωτερικών και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ).
Ιδιωτική επίσκεψη
Οι συνολικά έξι σπουδαστές της Σχολής Ικάρων, τρεις Έλληνες και τρεις Κύπριοι, βρίσκονταν στην Κωνσταντινούπολη για ιδιωτική επίσκεψη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον κανονισμό της Σχολής προβλέπεται ότι για οποιαδήποτε μετακίνηση στο εξωτερικό οφείλουν να υποβάλουν αίτημα, να εγκριθεί και μετά μπορούν να ταξιδέψουν.
Ωστόσο, αυτοί δεν είχαν ενημερώσει κανέναν ως όφειλαν, ούτε είχαν ζητήσει την προβλεπόμενη άδεια για το ταξίδι τους.
Αποκλιμάκωση της κατάστασης
Σύμφωνα με πληροφορίες του in, άμεσα λειτούργησαν οι δίαυλοι επικοινωνίας που υπάρχουν στο πλαίσιο και των «ήρεμων νερών» και του καλού κλίματος, με τη διπλωματία να παρεμβαίνει «πυροσβεστικά» και το συμβάν να λήγει χωρίς να πάρει διαστάσεις.
Και κάποιους που παρακολούθησαν την εξέλιξη της υπόθεσης να αναρωτιούνται, με νόημα, τι θα γινόταν και τι διαστάσεις θα μπορούσε να λάβει το περιστατικό αν συνέβαινε την περίοδο της έντασης Αθήνας – Άγκυρας.
Όμως, οι σπουδαστές της Σχολής Ικάρων αναμένεται να κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στους ανωτέρους τους για τις πράξεις τους.
- Η βαθμολογία της Super League μετά τα πρώτα ματς της 20ης αγωνιστικής (pic)
- Ουκρανία: Έρχεται το τέλος του πολέμου; Η αμερικανική διαρροή για εκλογές και το νέο «τελεσίγραφο» Τραμπ
- Κηφισιά – Ατρόμητος 0-1: «Άλμα» παραμονής, με γκολ του Ουκάκι στο ντεμπούτο του!
- Ο Άνταμ Σάντλερ νοσταλγεί τη συνεργασία του με τον Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν στην ταινία «Χτυπημένος από έρωτα»
- Αιματηρό επεισόδιο στο Γαλάτσι – Δύο τραυματίες στο νοσοκομείο
- Μιλάνο: Σοβαρά επεισόδια με αφορμή τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες – Συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας

