Δήμος Αθηναίων: Ανοιχτά τα σχολικά προαύλια για τις ημέρες των γιορτών – Σε ποιες Κοινότητες ισχύει
Ανοιχτά θα είναι τα σχολικά προαύλια σε επτά Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας τις ημέρες των εορτών, μετά από απόφαση του Δήμου
Ο Δήμος Αθηναίων, ανακοίνωσε ότι για την εορταστική περίοδο θα παραμείνουν ανοικτά τα προαύλια σχολείων σε 7 Δημοτικές Κοινότητες.
Στόχος είναι, σύμφωνα με την ανακοίνωση, να δοθεί η ευκαιρία στις μαθήτριες και τους μαθητές να απολαύσουν τον ελεύθερό τους χρόνο με ασφάλεια και τους φίλους τους.
Σε ποιες Δημοτικές Κοινότητες θα είναι ανοιχτά τα προαύλια
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, τα προαύλια θα είναι ανοιχτά στις εξής Δημοτικές Κοινότητες:
- 1η Δημ. Κοινότητα, το 4ο Γυμνάσιο
- 2η Δημ. Κοινότητα, το 43ο Γυμνάσιο
- 3η Δημ. Κοινότητα, το 62ο Γυμνάσιο
- 5η Δημ. Κοινότητα, το 49ο Γυμνάσιο
- 6η Δημ. Κοινότητα, το 8ο Γυμνάσιο
- 7η Δημ. Κοινότητα, το 2ο Πρότυπο Γυμνάσιο
Τα σχολικά προαύλια θα παραμείνουν ανοικτά για την χρονική περίοδο 24/12/24 έως και 7/1/25 από τις 9:00 έως τις 17:00, πλην των επισήμων αργιών, ήτοι 25/12, 26/12, 1/1 και 6/1.
Πότε κλείνουν τα σχολεία για τις γιορτές
Τα σχολεία θα μείνουν ανοιχτά μέχρι και την Δευτέρα (23.12.2024), κατά την διάρκεια της οποίας, οι μαθητές όλων των βαθμίδων κάνουν συνήθως για λίγες ώρες μάθημα και στην συνέχεια συμμετέχουν σε εκδηλώσεις εντός των σχολικών μονάδων για τα Χριστούγεννα, που φέτος πέφτουν Τετάρτη.
Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά από τις 24.12.2024 έως τις 7.1.2025, συνεπώς, οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία και τις υποχρεώσεις τους την Τετάρτη (8.1.25), μετά και τον εορτασμό των Αγίων Θεοφανείων (6.1.25).
- Καβάλα: Αποκλεισμός του κτιρίου της Αντιπεριφέρειας από τους αγρότες – Έριξαν άχυρα, σταφύλια και γάλα
- Πάτρα: 89χρονη σκότωσε κουτάβια και όταν ένας 25χρονος της πέταξε πέτρες εκείνη τον χτύπησε στο κεφάλι με μεταλλικό αντικείμενο
- Η «Πολυκατοικία» ως memento mori – Το ντοκιμαντέρ της Σελάνας Ε. Βροντή στον Δαναό
- Φορολογία: Αναδιάταξη με νέο μείγμα μέτρων – Κερδισμένοι και χαμένοι
- Εξεταστική: Αρνείται να καταθέσει πάλι ο «Φραπές» – Δικαίωμα στη σιωπή επικαλείται ο Ξυλούρης
- «Απάτητα βουνά» ο Πάρνωνας και τα Τζουμέρκα




