Συνάντηση Γεραπετρίτη – Φιντάν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ
Σύμφωνα με πληροφορίες, Γεραπετρίτης και Φιντάν συζήτησαν την προετοιμασία του επόμενους βήματος στον ελληνοτουρκικό διάλογο, δηλαδή το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας
Συνάντηση με τον τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν, είχε ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης στο περιθώριο της Συνόδου των ΥΠΕΞ των κρατών μελών του ΝΑΤΟ που διεξάγεται στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ΥΠΕΞ συζήτησαν την προετοιμασία του επόμενους βήματος στον ελληνοτουρκικό διάλογο, δηλαδή το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας, το οποίο θα διεξαχθεί στην Άγκυρα.
Minister of Foreign Affairs, George Gerapetritis, met with Minister of Foreign Affairs of Türkiye @HakanFidan on the margins of the #NATO Ministers of Foreign Affairs Meeting in Brussels. 🇬🇷 🇹🇷 pic.twitter.com/JXhqu2KhIN
— Υπουργείο Εξωτερικών (@GreeceMFA) December 4, 2024
Σημειώνεται ότι χθες πραγματοποιήθηκε η τρίτη συνάντηση Πολιτικού Διαλόγου μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας στην Αθήνα.
Ειδικότερα, η υφ. Εξωτερικών της Ελλάδος, πρέσβης Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και ο υφ. Εξωτερικών της Τουρκίας, πρέσβης Μεχμέτ Κεμάλ Μποζάι, πραγματοποίησαν την 3η συνάντηση του Πολιτικού Διαλόγου στην Αθήνα.
Σύμφωνα με το κοινό ανακοινωθέν, οι δύο ομόλογοι συζήτησαν διάφορες πτυχές των διμερών σχέσεων και έκαναν απολογισμό των πρόσφατων εξελίξεων και προοπτικών, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του 6ου Συμβουλίου Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου που θα πραγματοποιηθεί στην Τουρκία το επόμενο έτος.
- Παρέμβαση Τραμπ για την εξαγορά της Warner Bros – «Πρόβλημα το μερίδιο της Netflix, θα εμπλακώ στην απόφαση»
- Πλημμύρες και κατολισθήσεις στην Τουρκία
- Δεν θέλει κόπο: 20 λεπτά περπάτημα την μέρα κάνουν τη διαφορά
- Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου – Πού θα έχει ισχυρές καταιγίδες
- Διάστημα: Τζίρος 500 εκατ. ευρώ και 2.500 εργαζόμενοι
- Γκέινορ, Σταλόνε, Kiss και Κρόφορντ: Οι καλλιτέχνες που βραβεύτηκαν σε ένα Kennedy Center που αλλάζει

