Όταν μια ομάδα είναι συνυφασμένη με τα ρεκόρ και τα σερί τότε όταν δεν κερδίζει είναι είδηση. Στον χώρο της υδατοσφαίρισης ο Ολυμπιακός είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στην Ελλάδα. Η Χίος έκανε την απόλυτη έκπληξη αποσπώντας ισοπαλία με 8-8 στον Πειραιά για την 4η αγωνιστική της Α1.
Αυτό το αποτέλεσμα έγραψε ιστορία. Έδωσε τέλος στο νικηφόρο σερί των «ερυθρολεύκων», που μετρούσαν 38 σερί νίκες (τελευταίο ματς χωρίς «τρίποντο» ήταν στην εκτός έδρας ισοπαλία 10-10 με τη Βουλιαγμένη στις 15/2/23)
Για την ίδια τη Χίο ήταν κάτι το μοναδικό. Τελευταία φορά που ο Ναυτικός Όμιλος Χίου είχε αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα στο «Παπαστράτειο» από τον Ολυμπιακό ήταν το μακρινό πια 1996!
Στη Χίο έπαιζε ο «πιλότος» Τάσος Παπαναστασίου, πατέρας του σημερινού άσου του Ολυμπιακού, Αλέξανδρου που τότε ήταν ακόμη αγέννητος (είδε το φως του ήλιου στις 12/2/1999).
Συγκεκριμένα ήταν η πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α1 για το 1996-97. Όπως και τώρα ήταν Νοέμβρης. Για την ακρίβεια 26 του προτελευταίου μήνα. Η Χίος με προπονητή τον Βαγγέλη Ρούπακα, ήταν ανώτερη και όπως αναφέρει ο Τύπος της εποχής το τελικό 10-10 μάλλον την αδικεί.
Οι «ερυθρόλευκοι» με προπονητή τον Μίλε Νάκιτς επηρεασμένοι από τις απουσίες (Χατζής, Βλάχος) είδαν τους Χιώτες να κυριαρχούν χάρη στον περίφημο Ρώσο Ντιμίτρι Απανασένκο που σημείωσε 3 γκολ. Έσωσαν στο φινάλε την ισοπαλία σε μια χρονιά που έμειναν τρίτοι, ενώ το πρωτάθλημα κρίθηκε υπέρ της Βουλιαγμένης στους τελικούς με τη Χίο που τότε είχε ομαδάρα με τους Παπαναστασίου, Μικέδη, Τέττερη, Καρακόζη.
Τερματοφύλακας στον Ολυμπιακό ήταν ο Μάκης Βολτυράκης που τώρα καθοδηγεί ως προπονητής το Ν.Ο. Χίου.
Όπως και τώρα έτσι και στις 26/11/1996 το ματς είχε μεταδώσει το ΜEGA!
Το πρωτάθλημα Ελλάδας πόλο ανδρών της περιόδου 1996−97, ήταν το 11ο πρωτάθλημα στην ιστορία της Α1 κατηγορίας και το πρώτο στο οποίο επιτράπηκαν ξένοι πολίστες.
Έκτοτε η Χίος μπλόκαρε τον Ολυμπιακό μόνο ως γηπεδούχος. Στο νησί πήρε 7-7 την περίοδο 2002-03, ενώ τον κέρδισε δυο φορές, μια στην κανονική περίοδο (7-6) και μια στα πλεϊ οφ (11-10 στα πέναλτι) το 2011-12.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης Φλορεντίνο Πέρεθ θέλει να φέρει στη «βασίλισσα» τους Γιούργκεν Κλοπ και Έρλινγκ Χάαλαντ το προσεχές καλοκαίρι!
Έγινε γνωστή η αποστολή της Εθνικής Γυναικών στο πόλο, η οποία θα ταξιδέψει στη Βουδαπέστη το διάστημα 19-22 Ιανουαρίου προκειμένου να πραγματοποιήσει κοινή προετοιμασία με την Ουγγαρία στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού που έχει ως κατάληξη το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην πόλη Φούτσαλ της Μαδέιρα στην Πορτογαλία το διάστημα 26/1-5/2/2026. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, […]