
Παραπονιόταν για πόνο στο στομάχι – Όταν έμαθε τι είχε… δεν μπορούσε να το πιστέψει
Έψαχνε να βρει τι έχει και γιατί πονάει το στομάχι της. Όταν έμαθε… δεν μπορούσε να το πιστέψει
Μια γυναίκα που υπέφερε από «τρομερούς πόνους στο στομάχι», ωστόσο όταν πήγε να κάνει εξετάσεις, ήρθε αντιμέτωπη με… μια σοκαριστική αποκάλυψη.
Ο λόγος για την Αυστραλή Mel Placanica, η οποία για πολύ καιρό παραπονιόταν ότι πονούσε, ενώ είχε και σοβαρή αιμορραγία. Έτσι, αποφάσισε να κάνει μια σειρά εξετάσεων για να προσπαθήσει να καταλάβει τι συνέβαινε.
Η 31χρονη από την Αδελαΐδα είπε ότι οι γιατροί αρχικά νόμιζαν ότι είχαν βρει όγκο στη μήτρα της, ωστόσο τελικά τα αποτελέσματα αποδείχθηκαν ψευδή και η Μελ έπρεπε να περιμένει για να μάθει ποιο ήταν το πρόβλημα.
Πώς ξεκίνησαν όλα…
Όλα ξεκίνησαν όταν η εν λόγω γυναίκα ισχυριζόταν ότι περνούσε «τον χειρότερο πόνο που έχω βιώσει ποτέ στη ζωή μου», με αποτέλεσμα να καταλήξει πάλι στο νοσοκομείο.
«Αμέσως έκαναν μια σάρωση και είδαν μια μήτρα και αυτό το σχήμα του όγκου δίπλα της. Έτσι αυτόματα νόμιζαν ότι ήταν όγκος» εξήγησε.
Υποψιάζονταν επίσης ότι είχε όγκο έως ότου έκαναν μια λαπαροσκόπηση, όπου μια κάμερα εισάγεται μέσω μιας τομής στην κοιλιά για να ρίξουν μια ματιά.
Παράλληλα, όπως αναφέρει, βίωνε και μια πρόωρη εμμηνόπαυση, σε ηλικία 30 ετών, και εξαιτίας αυτής πήγε να δει έναν γυναικολόγο για άλλη σάρωση, κι έτσι έμαθε την αλήθεια.
Αποδείχθηκε ότι η Μελ είχε ουσιαστικά δύο κόλπους καθώς είχε δύο μήτρες, τέσσερις ωοθήκες, δύο τράχηλους και ακόμη και ένα επιπλέον νεφρό.
Η σκληρή αλήθεια
«Λοιπόν, πηγαίνω στον γυναικολόγο και κοιτάζει τις σαρώσεις μου και σκέφτεται το ίδιο πράγμα – ότι μοιάζει με όγκο. Έμαθα ότι είχα δύο μήτρες, τέσσερις ωοθήκες, δύο τράχηλους – ουσιαστικά δύο κόλπους. Έχω επίσης τρία νεφρά, οπότε υποθέτω ότι ίσως θα μπορούσα να ήμουν δίδυμος και μου αρέσει να απορροφώ το άλλο» εξιστορεί η Μελ.
Η ανακάλυψη ότι είχε πέντε επιπλέον όργανα θα ήταν κάπως έκπληξη και έκτοτε έχει υποβληθεί σε διαδικασίες για να αφαιρεθούν μερικά από τα επιπλέον όργανά της.
Μία από τις μήτρες και δύο από τις ωοθήκες έχουν φύγει, και τώρα έχει έναν τράχηλο.
Ωστόσο, αυτή δεν ήταν η μόνη πηγή του πόνου της, καθώς η επένδυση της μήτρας της έδειχνε ενδομητρίωση, η οποία ήταν ένας τεράστιος παράγοντας στον πόνο που βίωσε.
- Ο Αλέξης Τσίπρας στο φόρουμ των Δελφών – Επιστρέφω γιατί δεν υπάρχει κανονικότητα στη χώρα
- Άγιος Δημήτριος: «Καλό ταξίδι στην αιωνιότητα καπετάνιε μου» – Συγκλονίζει η ανάρτηση του ταξίαρχου για τον γιο του
- Ο Ντιαλό είναι ο κορυφαίος αμυντικός της Euroleague (pic)
- Μόνιμο προσωπικό και την πλήρη χρηματοδότηση των κοινωνικών δομών προσχολικής αγωγής θέλει η Δήμαρχος Ζωγράφου
- Η γη της ελιάς: Οι αποκαλύψεις δοκιμάζουν τις σχέσεις
- Ο ΟΤ στο Delphi Economic Forum XI

