Το ζεϊμπέκικο του Δημήτρη Κουτσούμπα στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ
Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας χόρεψε ζεϊμπέκικο στο 50ο φεστιβάλ της ΚΝΕ - Οδηγητή.
Μετά το χορό υπό την ερμηνεία του Γιώργου Μαργαρίτη στο φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, ήρθε αυτός στην Αθήνα με τη Γλυκερία να βρίσκεται στο λαϊκό πάλκο.
Ζεϊμπέκικο και αυτή τη φορά ήταν η επιλογή του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ και συγκεκριμένα το γνωστό τραγούδι των Βασίλη Τσιτσάνη και Κώστα Βίρβου «Της γερακίνας γιος», που έγινε γνωστό από τη φωνή του Στέλιου Καζαντζίδη.
«Ένα ρούχο ματωμένο
Στρώνω για να ξαποσταίνω
Στο υγρό τσιμέντο ωχ μανούλα μου
Στο κελί το διπλανό μου
Φέραν κάποιον αδελφό μου
Πόσο θα τραβήξει ωχ μανούλα μου
Μα εγώ δε ζω γονατιστός
Είμαι της γερακίνασ γιος
Τι κι αν μ’ ανοίγουνε πληγές
Εγώ αντέχω τις φωτιές
Μάνα μη λυπάσαι, μάνα μη με κλαις»
Γεμάτο κόσμο το Φεστιβάλ
Το φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή συμπληρώνει 50 χρόνια φέτος, με ένα πλούσιο πρόγραμμα συναυλιών, ομιλιών και παράλληλων δράσεων για μικρούς και μεγάλους.
Χθες, Πέμπτη ήταν η λαϊκή βραδιά του 50ου φεστιβάλ, με τη Γλυκερία να διασκεδάζει το πλήθος που γέμισε το χώρο της κεντρικής σκηνής του πάρκου Τρίτση στο Ίλιον.
Μεταξύ όσων βρέθηκαν για να διασκεδάσουν με τραγούδια όπως το «Μέχρι να βρούμε ουρανό» και το «Πάρε με απόψε, πάρε με» ήταν και ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Όπως λένε και οι γνώστες των φεστιβάλ της ΚΝΕ, «φεστιβάλ χωρίς χορό του Μητσάρα, δεν γίνεται», έτσι και έγινε και σ’ αυτό.
- Χαλκίδα: Σκύλος επιτέθηκε και δάγκωσε ηλικιωμένο – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
- Μπουκώρος – Εξεταστική: Για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ καταθέτει ο βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Μπουκώρος
- Λεωφορεία: Χειρόφρενο τραβούν οι οδηγοί στις 17 Δεκεμβρίου – Ποιες ώρες σταματούν τα δρομολόγια
- Τι είπε ο προπονητής της Μπράιτον για τον τραυματισμό του Τζίμα και τα… προσεχώς του Κωστούλα (vid)
- Επιστροφή ενοικίου: Λήγει σήμερα η προθεσμία για διορθώσεις ώστε να καταβληθεί η ενίσχυση έως το τέλος 2025
- Δήμος Λαρισαίων: Συμμετέχει στην κινητοποίηση της ΚΕΔΕ την ερχόμενη Τρίτη – Κλειστές για το κοινό οι υπηρεσίες


