Μάντζος: Να μην αφήσουμε αναπάντητη και αυτή την τουρκική πρόκληση – Η κυβέρνηση να ενημερώσει τους αρχηγούς
Η στρατιωτική απάντηση της χώρας μας «ήταν αναγκαία, αλλά δεν αρκεί», τονίζει ο Δημήτρης Μάντζος
Η παρουσία τουρκικών πολεμικών πλοίων στα στενά Κάσου – Καρπάθου αποτελεί «μια ακόμη προκλητική ενέργεια από την πλευρά της Τουρκίας, που στοχεύει στην κλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο», τονίζει ο Δημήτρης Μάντζος, υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.
Και σημειώνει πως «η επιλογή της Άγκυρας να αναπτύξει πέντε πολεμικά πλοία στην περιοχή, λίγα μόλις μίλια από τα όρια των ελληνικών χωρικών υδάτων, δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τις προθέσεις της και την προσπάθειά της να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».
«Διπλωματικές ενέργειες για να κινητοποιηθεί διεθνής κοινότητα»
«Μόλις λίγα εικοσιτετράωρα μετά την τουρκική φιέστα για τη συμπλήρωση πενήντα ετών από την παράνομη εισβολή στην Κύπρο, η Άγκυρα παραβιάζει ευθέως το γράμμα και το πνεύμα της Διακήρυξης των Αθηνών, υπονομεύοντας όλα τα βήματα για την εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων», υπογραμμίζει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
Σημειώνει πως η στρατιωτική απάντηση της χώρας μας «ήταν αναγκαία, αλλά δεν αρκεί», ενώ υποστηρίζει πως «η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς και να προχωρήσει άμεσα σε διπλωματικές ενέργειες για να κινητοποιήσει τη διεθνή κοινότητα, και ιδιαιτέρως τους Ευρωπαίους εταίρους μας και τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, για την επικίνδυνες αυτές ενέργειες από την πλευρά της Τουρκίας».
«Δεν πρέπει να αφήσουμε αναπάντητη και αυτή την πρόκληση, που προσβάλλει όχι μόνο τα εθνικά μας δίκαια βάσει του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας, αλλά και τη σταθερότητα και ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή», τονίζει καταληκτικά ο Δημήτρης Μάντζος.
- Ποια Ελληνικά Online Live Καζίνο Προσφέρουν το Καλύτερο Cross-Device Syncing;
- Η απάντηση του Κλοπ για πιθανή επιστροφή: «Ποτέ μην λες ποτέ»
- Νέα επαγγελματική «σφαλιάρα» για την Νίκολα Πελτζ με φόντο τον πόλεμο των Μπέκαμ – Είναι ενοχλητικό, δεν βλέπεται
- Πώς θα αποζημιωθούν οι πληγέντες από την κακοκαιρία – Η διαδικασία και τα ποσά
- ΠΑΣΟΚ σε κυβέρνηση μετά την αποκάλυψη του in για τις «στημένες» ερωτήσεις στην εξεταστική για υποκλοπές – «Πόση ακόμη δυσωδία…»
- Αγροτικά μπλόκα: το ρήγμα θα παραμείνει

