Σε ΦΕΚ η απόφαση να ασκούν ιδιωτικό έργο οι γιατροί του ΕΣΥ – «Υπερήφανος» δηλώνει ο Γεωργιάδης
«Το ιδιωτικό έργο των γιατρών του ΕΣΥ κάνει τη θέση του γιατρού στο ΕΣΥ περισσότερο ελκυστική», υποστηρίζει ο υπουργός Υγείας
Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το ΦΕΚ που καθορίζει τους όρους, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία άσκησης ιδιωτικού έργου των γιατρών και οδοντίατρων του ΕΣΥ.
Με την απόφαση αυτή, που ουσιαστικά δίνει το δικαίωμα σε ειδικευμένους αλλά και ειδικευόμενους γιατρούς να εργάζονται και στον ιδιωτικό τομέα, το υπουργείο Υγείας υποστηρίζει πως φιλοδοξεί να κάνει το δημόσιο σύστημα Υγείας «πιο ελκυστικό» για τους γιατρούς.
«Υπερήφανος» δηλώνει ο Γεωργιάδης
«Είμαι υπερήφανος που επί θητείας μου έγινε η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στο ΕΣΥ από την ίδρυση του. http://moh.gov.gr/articles/minis… το ιδιωτικό έργο των γιατρών του ΕΣΥ κάνει τη θέση του γιατρού στο ΕΣΥ περισσότερο ελκυστική», σημειώνει ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Όπως αναφέρει, μάλιστα, «με όλα τα άλλα μέτρα που λαμβάνουμε πιστεύω ότι θα αρχίσουμε να έχουμε πολύ μεγαλύτερη προσέλευση στις προσκλήσεις μας για πρόσληψη νέων γιατρών».
Είμαι υπερήφανος που επί θητείας μου έγινε η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στο ΕΣΥ από την ίδρυση του. https://t.co/wzkVlaFsn3… το ιδιωτικό έργο των γιατρών του ΕΣΥ κάνει τη θέση του γιατρού στο ΕΣΥ περισσότερο ελκυστική. Με όλα τα άλλα μέτρα που λαμβάνουμε πιστεύω ότι θα αρχίσουμε να…
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) July 20, 2024
Σημειώνεται ότι η απόφαση της κυβέρνησης για τη δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου από τους γιατρούς του ΕΣΥ έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις τόσο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όσο και από τον ιατρικό κλάδο.
Παράλληλα, συνεχίζεται και η «βεντέτα» του υπουργείου Υγείας και του Άδωνι Γεωργιάδη με τους ιδιώτες γιατρούς, οι οποίοι απειλούνται με επίταξη εάν δεν συνδράμουν οι εφημερίες σε πολλά επαρχιακά νοσοκομεία και δομές υγείας της χώρας.
- Μητσοτάκης: «Και ναι και όχι» για το «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ για τη Γάζα – Συνέντευξη στο Euronews
- Έκλεισε η συμφωνία για τη σωτηρία του TikTok στις ΗΠΑ – Τι προβλέπει
- Η μεγάλη ώρα της Ελλάδας: Η Εθνική πόλο κόντρα στην Ουγγαρία για το ιστορικό πρώτο μετάλλιο
- Κάρπαθος: Ανάμεσα στα 10 ομορφότερα μέρη του πλανήτη για το 2026
- Τον δείχνουν σαν έναν φθηνό εγκληματία, είναι ταπεινωτικό – Η οικογένεια του Μάρτι Ράισμαν «καταδικάζει» το Marty Supreme
- Το σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου για ΤΑ ΝΕΑ 22/1/26
- Το σκίτσο του Κώστα Σκλαβενίτη για ΤΑ ΝΕΑ 22/1/26
- Κρήτη: 586 άνθρωποι πέθαναν σε τροχαία από το 2015 – 2025
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 23.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/chinh-le-duc-W5q8uoqss3Q-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442