Το σκεπτικό για τη μη αποφυλάκιση Λύτρα
Το δικαστικό συμβούλιο έκρινε μη επαρκείς για την αποτροπή τέλεσης νέων εγκλημάτων τους περιοριστικούς όρους.
Οι περιοριστικοί όροι δεν κρίνονται επαρκείς για την αποτροπή τέλεσης νέων εγκλημάτων, αλλά ούτε εξασφαλίζεται παρουσία του Απόστολου Λύτρα, τόσο στο ακροατήριο όσο και για την εκτέλεση της πιθανής ποινής του, επισημαίνεται στο βούλευμά του δικαστικού συμβουλίου με το οποίο κατά πλειοψηφία (2 έναντι 1) απέρριψε την εισαγγελική πρόταση του Γιώργου Πολυκράτη για αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους του πονικολόγου.
Ειδικότερα, το συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη του ότι η ανάκριση συνεχίζεται, έκρινε ότι δεν έχουν προκύψει νέα περιστατικά ή λόγοι που να δικαιολογούν την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους ή με κατ΄ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική επιτήρηση, ούτε έχουν εκλείψει οι λόγοι για τους οποίους επιβλήθηκε η προσωρινή κράτηση.
Τι είπαν για τα προβλήματα υγείας του ποινικολόγου
Επομένως, οι δικαστές αποφάνθηκαν ότι «οι περιοριστικοί όροι δεν κρίνονται επαρκείς για την αποτροπή τέλεσης νέων εγκλημάτων, ήτοι την εξασφάλιση της παρουσίας του κατηγορουμένου στο ακροατήριο και υποβολής του στην εκτέλεση της ποινής και ως εκ τούτου πρέπει να απορριφθεί ως ουσία αβάσιμη, κατά πλειοψηφία 2 μελών εκ των τριών».
Ως προς τους λόγους υγείας που επικαλέστηκε ο κατηγορούμενος, οι δικαστές έκριναν ότι τα προβλήματα υγείας μπορούν να αντιμετωπιστούν τόσο συντηρητικά όσο και επεμβατικά, εφόσον παραστεί ανάγκη με την εισαγωγή του στο νοσοκομείο των δικαστικών φυλακών Κορυδαλλού.
- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τότεναμ 2-0: Εδραίωση στις θέσεις του Champions League με 4η σερί νίκη!
- Καθίζηση στην Πατρών – Τριπόλεως στο ύψος της Δίβρης
- Ολοκληρώνεται η εξαγορά της Μονακό – Τι ισχύει για τον Βασίλη Σπανούλη
- Ανοιξη μέσα στον χειμώνα – Ο υποτροπικός αεροχειμάρρος φέρνει υψηλές θερμοκρασίες
- Δυτική Ελλάδα: Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία – «Βούλιαξαν» δρόμοι, κινδύνεψαν σπίτια
- Βρετανία: Στέλνει F-35 στην Κύπρο εν μέσω έντασης ΗΠΑ – Ιράν

