
ΗΠΑ: Κίνδυνος ευρύτερου πολέμου από μια ισραηλινή επίθεση στον Λίβανο
Μια επίθεση του Ισραήλ στον Λίβανο «μπορεί ν’ αυξήσει τις πιθανότητες για μια ευρύτερη σύγκρουση», σύμφωνα με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ.
Μια επίθεση του Ισραήλ στον Λίβανο δυνητικά μπορεί ν’ αυξήσει τον κίνδυνο μιας ευρύτερης σύγκρουσης που θα φέρει το Ιράν και τους ευθυγραμμισμένους με το Ιράν μαχητές πιο κοντά σε μια τέτοια σύγκρουση, ιδιαίτερα αν απειληθεί η ύπαρξη της Χεζμπολάχ, προειδοποίησε χθες Κυριακή ο αρχηγός του αμερικανικού Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων.
«Θα έβλεπα το Ιράν να είναι πιο διατεθειμένο να παρέχει μεγαλύτερη υποστήριξη στη Χεζμπολάχ»
Ο πτέραρχος Τσαρλς «CQ» Μπράουν (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Thilo Schmuelgen), δεν έκανε πρόβλεψη των επόμενων κινήσεων του Ισραήλ και αναγνώρισε το δικαίωμα του εβραϊκού κράτους στην αυτοάμυνα. Εντούτοις, προειδοποίησε ότι μια επίθεση στον Λίβανο «μπορεί ν’ αυξήσει τις πιθανότητες για μια ευρύτερη σύγκρουση».
«Η Χεζμπολάχ είναι πιο ικανή από τη Χαμάς αναφορικά με τις συνολικές δυνατότητες, τον αριθμό πυραύλων, μεταξύ άλλων. Και λέω απλώς ότι θα έβλεπα το Ιράν να είναι πιο διατεθειμένο να παρέχει μεγαλύτερη υποστήριξη στη Χεζμπολάχ», τόνισε ο Μπράουν σε δημοσιογράφους πριν από μια στάση στο Πράσινο Ακρωτήριο καθ’ οδόν στη Μποτσουάνα για περιφερειακές αμυντικές συνομιλίες, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
Πλήρης στήριξη από τις ΗΠΑ
Ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ διαβεβαίωσαν αντιπροσωπεία κορυφαίων ισραηλινών ομολόγων τους που επισκέφθηκε την Ουάσιγκτον την περασμένη εβδομάδα ότι, εάν ξεσπάσει ένας ολοκληρωτικός πόλεμος στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ με τη Χεζμπολάχ, η κυβέρνηση Μπάιντεν είναι πλήρως προετοιμασμένη να υποστηρίξει τον σύμμαχό της, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της κυβέρνησης.
- Σαμαράς για υποκλοπές: Εξευτελίζετε τους θεσμούς και τη ΝΔ κ. Μητσοτάκη – Δεν είστε ηγεμόνας είστε πρωθυπουργός
- Η απάντηση του Τζόλη στα σενάρια για Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (vids)
- Νίκος Μάστορας: Πέθανε ο δημοσιογράφος, 62 χρόνων – Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ
- Ο Στίβεν Κόλμπερτ στο τελευταίο επεισόδιο του «The Late Show»: Συγκίνηση, γέλιο, καλεσμένοι-έκπληξη, σιωπή
- Το παρεμπίπτων ζήτημα και ο ελιγμός της ΝΔ με τους «151» – Έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης που αποχώρησε
- Φουρνιέ: «Το πιο δύσκολο σε ένα Final Four είναι να κερδίσεις» (vid)







