Η ομάδα του Τζιάν Πιέρο Γκασπερίνι επικράτησε με 2-1 της Ρόμα για την 36η αγωνιστική της Serie A και την άφησε στην έκτη θέση (οι πέντε πρώτοι πηγαίνουν φέτος στα… αστέρια) και το -3, με τους φιλοξενούμενους να έχουν και ματς παραπάνω.
Αυτό ήταν το τέταρτο σερί τρίποντο για τους «Μπεργκαμάσκι» που δεν χάνουν την πεντάδα.
Μεγάλος πρωταγωνιστής του ματς ήταν ο Ντε Κετελάρ που ουσιαστικά έκρινε τα πάντα μέσα σε τρία λεπτά. Στο 18′ έκανε το 1-0 με σουτ και στο 20′ από ασίστ του Σκαμάκα έγραψε το 2-0 σε κενό τέρμα. Στο 37′ μάλιστα ο Βέλγος είχε και δοκάρι, με τη Ρόμα να μειώνει σε 2-1 στο 66′ με πέναλτι του Πελεγκρίνι.
Η Λίβερπουλ με γκολ του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ νίκησε εκτός έδρας 1-0 τη Σάντερλαντ και παραμένει κοντά στις θέσεις που οδηγούν στο επόμενο Champions League
Η Μάντσεστερ Σίτι καθάρισε τη Φούλαμ από το πρώτο ημίχρονο (3-0) και έμεινε σε «απόσταση βολής» από την πρωτοπόρο Άρσεναλ, έχοντας πλέον 53 βαθμούς, την ώρα που οι «κανονιέρηδες» έχουν 56, αλλά και παιχνίδι λιγότερο.