
Βουλή: Με το μήνυμα «Διαβάζω και Αλλάζω» φωταγωγήθηκε το κοινοβούλιο
Επιπλέον, στο Δημόσιο Καπνεργοστάσιο διεξήχθη δράση φιλαναγνωσίας για οικογένειες
Με το λογότυπο της δράσης για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, που δίνει το μήνυμα: «Διαβάζω και Αλλάζω», φωταγωγήθηκε το βράδυ του Σαββάτου (27/4) το Μέγαρο της Βουλής, στην πλατεία Συντάγματος.
Η συγκεκριμένη δράση η οποία πραγματοποιήθηκε, για μία ακόμη χρονιά, ήταν στο πλαίσιο συμμετοχής της Βιβλιοθήκης της Βουλής στον Περίπατο Βιβλίου, που διοργάνωσε το Σάββατο η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου, για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο Μέγαρο της Βουλής διεξήχθη επίσης εκδήλωση με θέμα «Η Χάρτα, ο Ρήγας και η εποχή του», ενώ κάθε ομάδα επισκεπτών, κατά την έξοδό της, διερχόταν του Περιστυλίου, όπου εκτίθεται η Χάρτα.
Σε συνέχεια παρόμοιων εκδηλώσεων, το Τμήμα Κοινοβουλευτικών Αρχείων της Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων, υλοποίησε ακόμη δράση με θέμα «Ανακαλύπτοντας (σ)τα αρχεία της Βιβλιοθήκης της Βουλής».
Εκεί συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα αρχεία και την ιστορία του Κοινοβουλίου, να ενημερωθούν για τα στάδια διαχείρισης και τους τρόπους αξιοποίησής τους και παράλληλα να περιηγηθούν στα εργαστήρια συντήρησης και ψηφιοποίησης.
Τέλος, στο Δημόσιο Καπνεργοστάσιο διεξήχθη δράση φιλαναγνωσίας για οικογένειες.
- Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι υπό όρους οι εφοριακοί που κατηγορούνται για «φακελάκια» – Τι είπαν στις απολογίες τους
- Ανακωχή: «Φιλάω το χέρι του Αχιλλέα, φονιά του γιου μου»
- Στον κόσμο του «6-7»: Τι σημαίνει το meme που λατρεύει η Gen Alpha και δεν καταλαβαίνουν οι γονείς
- ΠΑΣΟΚ: Ανέξοδες μαγκιές του Γεωργιάδη, να παρέμβει άμεσα ο εισαγγελέας για τις δηλώσεις περί ρουσφετιών
- Τα συλλυπητήρια της ΚΑΕ Ολυμπιακός για τον Ντούσκο Βουγιόσεβιτς
- «Όσο η δικογραφία για τις υποκλοπές κάνει βόλτες, παραγράφονται αξιόποινες πράξεις», προειδοποιεί ο Χρ. Κακλαμάνης


