Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Παγκόσμια Ημέρα Γης: Συμβιώνουμε αρμονικά, επιχειρούμε υπεύθυνα μαζί με το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος

Παγκόσμια Ημέρα Γης: Συμβιώνουμε αρμονικά, επιχειρούμε υπεύθυνα μαζί με το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος

Το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος τιμάει την Παγκόσμια Ημέρα Γης με τη φύτευση 2.000 δένδρων σε βόρεια Εύβοια και Μάνη.

Πριν 15 χρόνια, τα Ηνωμένα Έθνη όρισαν τις 22 Απριλίου ως «Διεθνή Ημέρα της Μητέρας Γης». Η αλήθεια είναι ότι -αν και συχνά το ξεχνάμε- είναι πράγματι η μητέρα όλων μας ανεξαιρέτως, χωρίς διακρίσεις, που μας δίνει όλα τα απαραίτητα για να υπάρχουμε, σε ένα πανέμορφο περιβάλλον για να ζήσουμε, ζητώντας απλά να το προσέχουμε. Το τι τελικά συμβαίνει το βιώνουμε όλοι καθημερινά. Αυτήν την ετήσια γιορτή ευαισθητοποίησης σε περιβαλλοντικά θέματα, συντονίζει το Δίκτυο Ημέρας της Γης (Earth Day Network) με δράσεις σε περισσότερες από 175 χώρες.

Χάριν ιστορίας, ως Ημέρα της Γης καθιερώθηκε το 1970, στις ΗΠΑ, με πρωτοβουλία του γερουσιαστή Γκέιλορντ Νέλσον, μετά και τις τραγικές συνέπειες που είχε μία τεράστια πετρελαιοκηλίδα στο κανάλι της Σάντα Μπάρμπαρα, που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερα από 3,500 θαλάσσια πουλιά και θηλαστικά. Πολλοί θεωρούν αυτή τη μέρα ως την απαρχή του σύγχρονου περιβαλλοντικού κινήματος. Μάλιστα, στις 22 Απριλίου του ίδιου χρόνου πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες μαζικές πορείες και συγκεντρώσεις υπέρ της βιώσιμης ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος με συμμετοχή 20 εκατομμυρίων Αμερικάνων!

Σήμερα η γιορτή αυτή τιμάται σε περισσότερες από 190 χώρες και γιορτάζεται από περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους που αντιλαμβάνονται ότι η μάχη υπέρ του περιβάλλοντος θα διαμορφώσει το μέλλον μας και τον κόσμο που θα ζήσουν οι επόμενες γενιές.

«Ο Β-οίκος της ζωής μας»

Από αυτή τη γιορτή της Γης δεν θα μπορούσε να λείπει η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων που εμφιαλώνει το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος. Οι περιβαλλοντικές και κοινωνικές δράσεις της εταιρείας πάνε χρόνια πίσω καθώς η φιλοσοφία τους συνοψίζεται στο τρίπτυχο «Περιβάλλον, Πολιτισμός, Εθελοντισμός».

«Ο Β-οίκος της ζωής μας» εκφράζει αυτήν ακριβώς την κουλτούρα της εταιρείας που στοχεύει σε μία ισορροπημένη συμβίωση, όπου όλοι θα ζούμε, θα αναπτυσσόμαστε και θα επιχειρούμε αρμονικά και με σεβασμό πάντα στο κοινό μας σπίτι, τη Γη μας. Είναι άλλωστε το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε σε έναν πλανήτη που μας προσφέρει τα πάντα (…από πάντα).

Για την εταιρεία  η βιωσιμότητα είναι αναπόσπαστο μέρος του επιχειρείν της, που έχει ως μότο «Συμβιώνουμε αρμονικά, επιχειρούμε υπεύθυνα».

Οπότε και φέτος, η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων με το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό περιβαλλοντικό οργανισμό we4all, πραγματοποίησε δύο δενδροφυτεύσεις, υποστηρίζοντας με συνολικά 2.000 ελιές, τις περιοχές της πολύπαθης βόρειας Εύβοιας και Μάνης που βίωσαν πέρσι καταστροφικές πυρκαγιές. Η ελιά, ένα δένδρο που είναι συνώνυμο της χώρας, της ιστορίας και της οικονομίας μας, αν σκεφτεί κανείς ότι ο άνθρωπος χρησιμοποιεί ακόμα και τα κουκούτσια από τον καρπό της.

Συνολικά, οι  δενδροφυτεύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί από το 1996 έχουν ξεπεράσει τα 15.000 δέντρα, με στόχο να μπορέσουν οι περιοχές να «αναπνεύσουν» πάλι και το τοπίο να επανέλθει σιγά σιγά στην πρότερη κατάσταση.

Πέραν αυτών, η εταιρεία φροντίζει καθημερινά τις βιώσιμες πρακτικές της, κάτι που αποτυπώνεται και σε νούμερα. Έχει πετύχει 4.5% μείωση εκπομπών Co2 σε σχέση με το 2019 και αντίστοιχη μείωση στην κατανάλωση ενέργειας. Έχουν δοθεί περισσότερα από 55 χιλιάδες ευρώ σε εισφορές για κάδους ανακύκλωσης και πάνω από 434 χιλιάδες ευρώ για κοινωνικές δράσεις. Επιπροσθέτως, συμβάλλει στη μείωση των πλαστικών απορριμμάτων με τις 100% ανακυκλώσιμες συσκευασίες.

Αν κάνετε μία ψηφιακή βόλτα από τις δράσεις της εταιρείας θα δείτε ότι είναι παρούσα σε κάθε λογής κίνηση: από εθελοντικές φυτεύσεις μέχρι καθαρισμό ακτών και από πολιτιστικά φεστιβάλ μέχρι αθλητικά δρώμενα κοινωνικού χαρακτήρα. Η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων Α.Ε. βρίσκεται έμπρακτα δίπλα στο περιβάλλον και στον άνθρωπο.

Η εταιρεία έχει στόχο να συνεχίσει να δίνει πνοή σε περιοχές που έχουν πληγεί, υποστηρίζοντας τη γη που συν τοις άλλοις είναι ο χώρος εργασίας πολλών συνανθρώπων μας. Επιπλέον, στο πλαίσιο δημιουργίας ενός πράσινου οίκου, πιστεύει στη συμπόρευση, στη συνεργασία και στη συμμετοχή οργανισμών και ατόμων ως καθολική αξία που μπορεί να δώσει ουσιαστική ελπίδα για ένα μέλλον που δείχνει αβέβαιο.

Ήρθε η ώρα λοιπόν για όλους μας να δείξουμε στην πράξη ότι είμαστε παρόντες και ευγνώμονες για όλα όσα ο πλανήτης απλόχερα μας προσφέρει. Η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων Α.Ε ήταν, είναι και θα είναι εκεί, εσύ;

@vikosofficial #Vikos

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024