Βρετανία: Πλάνο της κυβέρνησης για «μπλόκο» στην εξαγορά ΜΜΕ από ξένα κράτη – Η περίπτωση της Telegraph
Εταιρεία από το Άμπου Ντάμπι εκδήλωσε ενδιαφέρον για την βρετανική εφημερίδα και σήμανε «συναγερμός» στην κυβέρνηση
Μέτρα ετοιμάζεται να λάβει η κυβέρνηση της Βρετανίας σχετικά με τις προθέσεις εξαγοράς των μέσων μαζικής ενημέρωσης (ΜΜΕ) από ξένα κράτη.
Η βρετανική κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει τροπολογία με στόχο να απαγορεύσει σε ξένα κράτη να κατέχουν, να επηρεάζουν ή να ελέγχουν βρετανικές εφημερίδες, ανέφεραν σήμερα το Sky News και ένα άτομο με γνώση των κινήσεων της κυβέρνησης.
Εταιρεία από το Άμπου Ντάμπι εκδήλωσε ενδιαφέρον για την εξαγορά της βρετανικής εφημερίδας Telegraph και κινητοποίησε την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα
Η κίνηση αυτή ενδέχεται να θέσει υπό αμφισβήτηση την προσφορά εξαγοράς της βρετανικής εφημερίδας Telegraph από την υποστηριζόμενη από το Άμπου Ντάμπι εταιρεία Redbird IMI.
Η κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει την τροπολογία κατά την έναρξη της συζήτησης στην Άνω Βουλή των Λόρδων αργότερα σήμερα.
Η τροπολογία αυτή θα δώσει στους υπουργούς την εξουσία να μπλοκάρουν οποιαδήποτε συμφωνία εξαγοράς.
Υπό αμφισβήτηση η εξαγορά της Telegraph από την Redbird IMI
Η απόφαση του Λονδίνου έρχεται σε μια στιγμή που η Βρετανία χρησιμοποιεί μια ξεχωριστή ρυθμιστική διαδικασία για να εξετάσει αν θα επιτρέψει την προσφορά της Redbird IMI για την αγορά της Telegraph.
Η προσφορά αγοράς μιας από τις πιο διάσημες βρετανικές εφημερίδες από την εταιρεία αυτή έχει εγείρει ερωτήματα σχετικά με την ανεξαρτησία των μέσων ενημέρωσης και τον ρόλο των ξένων επενδυτών που αποκτούν περιουσιακά στοιχεία που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την ελευθερία του Τύπου.
Ένας εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ τόνισε ότι η κυβέρνηση θα παρουσιάσει τη θέση της σε μια συζήτηση αργότερα σήμερα.
- Το ευρωπαϊκό μπάσκετ «επέστρεψε» στο Ισραήλ (vid)
- Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Κρήτης – Οι επόμενες κινήσεις τους
- Κοζάνη: Πανικός από βροχή πυροτεχνημάτων μέσα στον κόσμο κατά το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου
- Μπαρτσελόνα: Στο Ισραήλ με άδεια ο Αραούχο για να αντιμετωπίσει τα ψυχολογικά προβλήματα
- Ζωγράφου: Για το φλας ο άγριος ξυλοδαρμός του οδηγού λεωφορείου – Άφαντος ο δράστης της επίθεσης
- Οι γερμανικές εξαγωγές «κολλάνε»





