Ισραήλ: Πυρά εξαπέλυσε ο ισραηλινός ΥΠΕΞ κατά του Ερντογάν – «Θα έπρεπε να σιωπάς και να ντρέπεσαι!»
«Πολεμούμε εναντίον του συνεργού σας, της Χαμάς, την οποία φιλοξενήσατε στην Τουρκία» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Τουρκίας.
Πυρά κατά του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπέλυσε με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Ισραήλ Κατς (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Eduardo Munoz).
«O Ερντογάν, ο οποίος σφαγιάζει συνεχώς Κούρδους, κατηγορεί το Ισραήλ»
Οπως έγραψε, «ο Ερντογάν, ο οποίος σφαγιάζει συνεχώς Κούρδους στην Τουρκία και την περιοχή, κατηγορεί το Ισραήλ ότι σκόπιμα διέπραξε γενοκτονία στη Γάζα. Κύριε Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν είμαστε σαν εσάς. Πολεμούμε εναντίον του συνεργού σας, της Χαμάς, την οποία φιλοξενήσατε στην Τουρκία και δώσατε τη δυνατότητα να διαπράξει σφαγές και δολοφονίες. Θα έπρεπε να σιωπάς και να ντρέπεσαι!».
Turkiye’de ve bölgede Kürtlere sürekli katliam uygulayan Erdoğan İsrail’i Gazze’de kasıtlı olarak soykırım yapmakla itham ediyor. Sn. @RTErdogan, biz sizin gibi değiliz. Türkiye’de misafir ettiğiniz ve katliamlar yapmalarını ve cinayetler işlemelerini olanaklı kıldığınız suç… pic.twitter.com/cmyjUVGCDs
— ישראל כ”ץ Israel Katz (@Israel_katz) March 1, 2024
«Απόπειρα γενοκτονίας»
Νωρίτερα, ο τούρκος πρόεδρος είχε δηλώσει ότι αυτό που εκτυλίσσεται στη Γάζα δεν είναι πόλεμος, αλλά μία επιχειρούμενη γενοκτονία.
«Στη Γάζα δεν σφαγιάστηκαν βάναυσα μόνο παιδιά, γυναίκες και άμαχοι αλλά καταστράφηκε και η πίστη δισεκατομμυρίων ανθρώπων στο διεθνές σύστημα, στη Δικαιοσύνη και στο Δίκαιο», είπε ο κ. Ερντογάν.
«Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα δεν είναι σύγκρουση, είναι μια απόπειρα γενοκτονίας – γιατί ακόμη και οι πόλεμοι έχουν τους δικούς τους κανόνες», ανέφερε ο τούρκος πρόεδρος και πρόσθεσε:
«Η Τουρκική Δημοκρατία παρακολουθεί τη βαρβαρότητα του Ισραήλ με βαθιά ανησυχία. Η Τουρκία δεν έχει δικαίωμα ν’ αγνοεί κανένα περιστατικό. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες μιας τέτοιας αποστολής σήμερα, όταν οι φωνές όσων λένε την αλήθεια φιμώνονται. Παρόλα αυτά, θα συνεχίσουμε να λέμε αυτό που γνωρίζουμε ότι είναι αλήθεια, ακόμη κι αν ενοχλεί κάποιους».
- Ρόμπερτ Καραντάιν: Το επίσημο πόρισμα για τα αίτια του θανάτου του
- Έρευνα του Χάρβαρντ συνδέει τους θανάτους από καρκίνο με τη διαμονή κοντά σε πυρηνικές εγκαταστάσεις
- ΗΠΑ: Με αυτό το όπλο επιτέθηκαν στο Ιράν – Το χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά
- Ποια είναι τα δεδομένα για Φρανσίσκο – Τι συμβόλαιο θα ψάξει στην αγορά το καλοκαίρι
- Ιράν: Οι 3 διάδοχοι του Αλί Χαμενεΐ – Ποια είναι η μεταβατική διοίκηση
- Κολωνός: Αναπάντητα ερωτήματα για την έγκυο που βρέθηκε νεκρή – Προσήχθη ο σύντροφός της





