Στο πλευρό των φοιτητών οι καθηγητές – Απεργία κήρυξε η ΠΟΣΔΕΠ
Η ΠΟΣΔΕΠ, δηλώνει πως τάσσεται υπέρ των φοιτητών στη διασφάλιση του Δημοσίου Πανεπιστημίου
Απεργία για την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου προκήρυξε η ΠΟΣΔΕΠ. Σύμφωνα με ψήφισμα που έγινε ομόφωνα δεκτό, κατά την διάρκεια του 16ου συνεδρίου, η Ομοσπονδία δήλωσε πως υποστηρίζει την ακαδημαϊκή ελευθερία και το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ.
Ακόμη, η ΠΟΣΔΕΠ τονίζει ότι στηρίζει το φοιτητικό κίνημα, λέγοντας πως «υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των φοιτητικών συλλόγων να αγωνίζονται δημοκρατικά για την διασφάλιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου και του μέλλοντός τους.»
Δείτε το ψήφισμα της Ομοσπονδίας Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού
«Το 16ο Συνέδριο της ΠΟΣΔΕΠ υποστηρίζει σθεναρά την ακαδημαϊκή ελευθερία και το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ, τα οποία ευθέως υπονομεύονται από τις εισαγγελικές διώξεις και τις εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας.
Η εκπαιδευτική διαδικασία και η διεξαγωγή εξετάσεων αποτελεί αποκλειστική ευθύνη των λειτουργών της Ανώτατης Δημόσιας Εκπαίδευσης οι οποίοι οφείλουν να προασπίσουν την αξιοπιστία και την ακεραιότητά τους.
Ταυτόχρονα υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των φοιτητικών συλλόγων να αγωνίζονται δημοκρατικά για την διασφάλιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου και του μέλλοντός τους.
Η ΠΟΣΔΕΠ προκηρύσσει 24ωρη απεργία για την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, ενώ για όσα Τμήματα και συναδέλφους βρίσκονται υπό πίεση λόγω “υποχρέωσης” εφαρμογής εξ αποστάσεως ηλεκτρονικής εξεταστικής, στηρίζει την ανυπακοή τους εφόσον κρίνουν ότι διακυβεύεται το αδιάβλητο της εξέτασης, και παράλληλα προκηρύσσει επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας για όλη την εβδομάδα, από αύριο Δευτέρα 5/2 έως την Παρασκευή 9/2.»
- Οι παγίδες με το επίδομα θέρμανσης: Πότε θα γίνουν οι πληρωμές – Ποιοι θα το λάβουν
- Ο Στεφ Κάρι ευστοχεί από το… σπίτι του και τρελαίνει το ίντερνετ (vids)
- Ιταλία: Χιλιάδες στους δρόμους κατά του προϋπολογισμού – «Ευκαιρία για τριήμερο», απαντά ειρωνικά η Μελόνι
- HOTΕΛ ΕΛVIRA: Σε προεκλογικό πυρετό βρίσκεται το νησί, στο νέο επεισόδιο της κωμωδίας του MEGA
- «Οι αγρότες έχουν αίσθημα αγανάκτησης»: Σφοδρή επίθεση της αντιπολίτευσης στο Μαξίμου εν μέσω μπλόκων
- Βενεζουέλα: Οι χερσαίες επιθέσεις θα ξεκινήσουν σύντομα, λέει ο Τραμπ

