Νετανιάχου: Επίθεση στον Ερντογάν – «Είναι ο τελευταίος που μπορεί να μας κάνει ηθικό κήρυγμα»
Νωρίτερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε συγκρίνει τον Μπενιαμίν Νετανιάχου με τον Αδόλφο Χίτλερ
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος διαπράττει γενοκτονία κατά των Κούρδων και φυλακίζει δημοσιογράφους όπως τόνισε ο Νετανιάχου, είναι ο τελευταίος που μπορεί να κάνει ηθικό κήρυγμα σε άλλους.
Με τον Χίτλερ συνέκρινε τον Νετανιάχου ο Ερντογάν, με τη σύγκρουση των δύο να συνεχίζεται
«Ο Ερντογάν διαπράττει γενοκτονία των Κούρδων, έχει σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ φυλάκισης δημοσιογράφων που ασκούν κριτική στην κυβέρνησή του και είναι ο τελευταίος που μπορεί να μας κάνει μαθήματα ηθικής», τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.
Ο Νετανιάχου πρόσθεσε ότι «ο ισραηλινός στρατός πολεμά την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς», ενώ ο Ερντογάν «την επαινεί και φιλοξενεί ανώτερους αξιωματούχους της».
Τι είχε δηλώσει ο Ερντογάν
Λίγο νωρίτερα σήμερα ο Ερντογάν δήλωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση στην Άγκυρα, ότι δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε αυτό που ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κάνει με τις επιθέσεις στη Γάζα και αυτό που έκανε ο Χίτλερ, παραβάλλοντας τις ισραηλινές επιθέσεις κατά της Γάζας με τη μεταχείριση των Εβραίων από τους Ναζί.
«Κατά ποιον τρόπο είσαι διαφορετικός από τον Χίτλερ;… Αυτά που κάνει ο Νετανιάχου είναι λιγότερα από αυτά που έκανε ο Χίτλερ; Όχι», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.
Erdogan: Netanyahu is no different than Hitler
— Ragıp Soylu (@ragipsoylu) December 27, 2023
- Η Νιγηρία παρείχε τις πληροφορίες στις ΗΠΑ για την επίθεση – Θα ακολουθήσουν κι άλλα πλήγματα, λέει ο ΥΠΕΞ
- IFFHS: Ο Τουρπέν καλύτερος διαιτητής του 2025 (pics)
- Επίθεση με μαχαίρι στο μετρό του Παρισιού – Τρεις γυναίκες τραυματίστηκαν
- Μυστήριο με την εξαφάνιση του 45χρονου διοικητή της Πυροσβεστικής – Συνεχίζονται οι έρευνες
- Με ιστορικό γκολ του Σαλάχ, η Αίγυπτος νίκησε τη Νότιο Αφρική (1-0)
- Μπλόκα: Συσκέψεις σε όλη τη χώρα από τους αγρότες – Το κρίσιμο ραντεβού στη Νίκαια



