Θεσσαλονίκη: Φοιτητές του ΑΠΘ ματαιώσαν παρουσίαση βιβλίου που θα μιλούσε ο Νατσιός
Φοιτητές διέκοψαν εκδήλωση-παρουσίαση βιβλίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης όπου είχε κληθεί ως ομιλητής ο πρόεδρος της «Νίκης» Δημήτρης Νατσιός
Φοιτητές ματαίωσαν την παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δεληβάνη με τίτλο «Για την Ελλάδα που ματώνει» που θα διεξαγόταν στην αίθουσα τελετών της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το απόγευμα της Τρίτης 11 Δεκεμβρίου.
Στην παρουσίαση βιβλίου είχαν κληθεί ως ομιλητές ο πρόεδρος της «Νίκης» Δημήτρης Νατσιός, ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Στέργιος Κάλογηρος και άλλοι.
Ως αίτιο της παρέμβασης των φοιτητών περιγράφεται η παρουσία του προέδρου της «Νίκης» Δημήτρη Νατσιού
Φοιτητές κρατώντας πανό που ανέγραφε «ο φασισμός, ο σκοταδισμός και η ακροδεξιά δεν χωράνε στις σχολές μας» και φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα διέκοψαν την παρουσίαση του βιβλίου. Ως αίτιο της παρέμβασης των φοιτητών περιγράφεται η παρουσία του προέδρου της «Νίκης», όπως και άλλων, όπως αναφέρουν, «γνωστών ακροδεξιών».
«Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι απάντησαν με αντανακλαστική μαζική κινητοποίηση ενάντια στην εκδήλωση αυτή, τη διέκοψαν και κατάφεραν να μην πραγματοποιηθεί», σημειώνεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση που εξέδωσε η φοιτητική παράταξη στη Φιλοσοφική του ΑΠΘ «ΑΝΟΜΙΑ», προσθέτοντας πως «στη φασιστική απειλή απαντάμε συλλογικά μέσω των φοιτητικών μάς συλλόγων και με διαρκείς αγώνες».
Δείτε βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:
Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε ο πρόεδρος της «Νίκης» Δημήτρης Νατσιός που σημείωσε ότι του προκάλεσε εντύπωση «η εκκωφαντική απουσία της αστυνομίας, φυσικά με μεγάλη ευθύνη του πρωθυπουργού, ο οποίος υποσχόταν τάξη και νομιμοφροσύνη στους πανεπιστημιακούς χώρους».
- Βενεζουέλα: Νομοσχέδιο για την αμνηστία υιοθέτησε ομόφωνα σε πρώτη ανάγνωση το κοινοβούλιο
- Κολομβία: Δύο σωματοφύλακες γερουσιαστή σκοτώνονται σε ένοπλη επίθεση κατά της αυτοκινητοπομπής του
- Μαρόκο: Πάνω από 140.000 άνθρωποι απομακρύνονται εσπευσμένα από τα σπίτια τους λόγω πλημμυρών
- Ιράν: Ο Λευκός Οίκος υπενθυμίζει ότι ο Τραμπ έχει «πολλές επιλογές» στη διάθεσή του «πέρα από τη διπλωματία»
- Λούκα Κατσέλη: Σημαντική η απόφαση του Αρείου Πάγου για την οικονομική επιβίωση χιλιάδων δανειοληπτών
- Ιράν: Στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ θα θυσιαστεί ο ιρανικός λαός, φοβάται ο Τζαφάρ Παναχί
