Formula 1: Κυρίαρχος και στο Λας Βέγκας ο Φερστάπεν – Πήρε την 18η φετινή του νίκη
Η κυριαρχία του Μαξ Φερστάπεν στον φετινό... μαραθώνιο τη Formula 1 επιβεβαιώθηκε για πολλοστή φορά στο Grand Prix του Λας Βέγκας.
Ο Μαξ Φερστάπεν κυριάρχησε στο Grand Prix του Λας Βέγκας, περνώντας με άνεση πρώτα τον Σέρτζιο Πέρεζ και έπειτα τον Σαρλ Λεκλέρ σε έναν αγώνα όπου δύο οχήματα ασφαλείας άλλαξαν τις στρατηγικές. Στις τελευταίες στροφές ο Λεκλέρ κατάφερε να πάρει τη δεύτερη θέση από τον Πέρεζ.
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν ο πρώτος που είδε την καρό σημαία, σε μια «μονομαχία» που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Ο Φερστάπεν μπορεί να πήρε ακόμη μια νίκη, όμως ο Λεκλέρ χάλασε όμως το «1 – 2» της Red Bull στον τελευταίο γύρο.
Ασταμάτητος ο Φερστάπεν, έφτασε τις 18 νίκες
Ο οδηγός της Φεράρι, προσπέρασε τον Σέρτζιο Πέρεζ λίγο πριν τον τερματισμό, ολοκληρώνοντας με εξαιρετικό τρόπο τον σπουδαίο αγώνα του.
Το απίθανο ποσοστό του
Ο Φερστάπεν ανέβασε με αυτή τη νίκη το ποσοστό νικών του μέσα στο 2023 σε 85,7% (18 επιτυχίες σε 21 αγώνες) και βελτίωσε κι άλλο την επίδοσή του, με την οποία έσπασε στο γκραν πρι του Σάο Πάουλο (5/11) το ρεκόρ του Αλμπέρτο Ασκάρι από το 1952. Ο Ιταλός οδηγός της Ferrari είχε πανηγυρίσει έξι «πρωτιές» στους οκτώ αγώνες εκείνης της χρονιάς και κατείχε το υψηλότερο ποσοστό νικών σε μια σεζόν με 75%.
Πολύ καλός ήταν και ο Εστεμπάν Οκόν, ο οποίος τερμάτισε στην 4η θέση, ενώ ακολούθησαν οι Λανς Στρολ, Κάρλος Σάινθ, Λούις Χάμιλτον και Τζορτζ Ράσελ.
- Πάνος Ρούτσι: Πώς έμαθε για τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη – Για αδιαφορία κατηγορεί την κυβέρνηση
- Κικίλιας: «Να ξυπνήσει η Ευρώπη, να ξανασχεδιαστούν πολιτικές» για τον πρωτογενή τομέα
- Ολυμπιακός: «Τρέλα» με Ελ Κααμπί στο αεροδρόμιο – Υπέγραψε memorabilia από τον τελικό του Conference League (vids)
- Κ. Καραμανλής: Οφείλουμε να είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι και δεκτικοί απέναντι στους αγρότες και κτηνοτρόφους
- Αγρότες: Έξω από το αεροδρόμιο Ιωαννίνων τα τρακτέρ – Νέα μπλόκα σε Κάστρο Βοιωτίας, γέφυρα Ευήνου και Χανιά
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [07.12 – 13.12.2025]



