Τροχαίο στην Αθηνών – Σουνίου: Αυτοκίνητο καρφώθηκε σε τοίχο
Ο οδηγός απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική.
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στη λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου στο ύψος της Γαλάζιας Ακτής.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ένα αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, καρφώθηκε σε τοίχο και ο οδηγός απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική.
Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, και παρέλαβε τον οδηγό.
Αύξηση των τροχαίων
Υπενθυμίζεται ότι τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. για το διάστημα από 1η Ιουνίου έως και 31 Ιουλίου καταγράφουν αύξηση όσον αφορά το 2023 συγκριτικά με τους αντίστοιχους δύο περσινούς μήνες, τόσο σε επίπεδο αριθμού τροχαίων (θανατηφόρα, σοβαρά, ελαφρά) όσο και σε επίπεδο ανθρώπινων απωλειών και τραυματισθέντων (νεκροί, βαριά τραυματίες, ελαφρά τραυματίες).
Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μάλιστα, με τα δημοφιλή κυκλαδονήσια τα οποία επιλέγουν έλληνες και ξένοι επισκέπτες για τις διακοπές τους κάθε χρόνο, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο σημειώθηκαν τα περισσότερα σοβαρά τροχαία,μετά την Περιφέρεια Αττικής, ενώ εκεί κατεγράφη και ο δεύτερος μεγαλύτερος αριθμός βαριά τραυματιών ανά την επικράτεια.
Τα οδικά τροχαία ατυχήματα που προκάλεσαν τραυματισμό ή θάνατο ατόμων σημείωσαν αύξηση 22,5% τον Ιούλιο εφέτος και ανήλθαν σε 1.131
Μόνο τον Ιούλιο ο αριθμός των νεκρών από τροχαία ξεπέρασε τους 80 για πρώτη φορά μετά από 7 χρόνια.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΣΤ τα οδικά τροχαία ατυχήματα που προκάλεσαν τραυματισμό ή θάνατο ατόμων σημείωσαν αύξηση 22,5% τον Ιούλιο εφέτος και ανήλθαν σε 1.131
Στα ατυχήματα αυτά καταγράφηκαν 81 νεκροί (αύξηση 19,1%), 78 βαριά τραυματίες (αύξηση 18,2%) και 1.319 ελαφρά τραυματίες (αύξηση 22,1%).
- 25η Μαρτίου: Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς Τρίτη και Τετάρτη στο κέντρο της Αθήνα
- Αλλάζουν οι ώρες κοινής ησυχίας – Πότε τίθεται σε εφαρμογή το νέο ωράριο
- Το αεροπλανοφόρο Gerald Ford στη Σούδα για επισκευές σε βάθος – Ατύχημα, επίθεση ή σαμποτάζ;
- Ντόρσεϊ: «Νιώθω αναζωογονημένος, θα πρέπει να έχουμε την must-win νοοτροπία μας σε κάθε ματς»
- Οι Kinks απαντούν στον Moby μετά τα σχόλια του για «αηδιαστικούς» στίχους
- Ο Τραμπ ενέκρινε τον πόλεμο στο Ιράν, αφότου ο Νετανιάχου τον έπεισε για την από κοινού δολοφονία του Χαμενεΐ


