Ύδρα: Συνελήφθη 25χρονος για κακοποίηση γάτας στο λιμάνι
Ο νεαρός βρίσκεται αντιμέτωπος με την παράβαση του άρθρου 24 του Ν. 4830/2021 για την ευζωία των ζώων συντροφιάς Πρόγραμμα «AΡΓΟΣ».
Στη σύλληψη ενός 25χρονου αλλοδαπού προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας (10/3) οι Αρχές για την κακοποίηση μιας γάτας στο νησί της Ύδρας, μετά από καταγγελία που έγινε σε βάρος του.
Ειδικότερα, τα στελέχη του Λιμεναρχείου Ύδρας πέρασαν στον νεαρό χειροπέδες μετά την καταγγελία ότι κακοποίησε το ζώο εντός της χερσαίας ζώνης του λιμένα.
Όταν κάποιος βασανίζει ή σκοτώνει ζώα το αδίκημα είναι κακουργηματικής φύσης και τιμωρείται με ποινή που φτάνει μέχρι και τα δέκα έτη
Την έρευνα για το περιστατικό έχει αναλάβει το Λιμεναρχείο Ύδρας ενώ ο 25χρονος βρίσκεται αντιμέτωπος με την παράβαση του άρθρου 24 του Ν. 4830/2021 για την ευζωία των ζώων συντροφιάς Πρόγραμμα «AΡΓΟΣ».
Η ανακοίνωση του Λιμενικού
Στη σύλληψη ενός 25χρονου αλλοδαπού, προέβησαν πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμεναρχείου Ύδρας για παράβαση του άρθρου 24 του Ν. 4830/2021.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω συνελήφθη μετά από καταγγελία ότι κακοποίησε ζώο (γάτα) εντός χερσαίας ζώνης λιμένα Ύδρας.
Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ύδρας.
Ο 25χρονος κακοποίησε το ζώο εντός της χερσαίας ζώνης του λιμένα
Οι ποινές
Σύμφωνα με τη νομοθεσία όταν κάποιος βασανίζει ή σκοτώνει ζώα το αδίκημα είναι κακουργηματικής φύσης και τιμωρείται με ποινή που φτάνει μέχρι και τα δέκα έτη. Την ίδια στιγμή επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο των 30.000 έως 50.000 ευρώ.
Μάλιστα «τα ανωτέρω πρόστιμα αποτελούν έσοδο των δήμων στην περιφέρεια των οποίων διαπιστώνεται η παράβαση».
- Αρκάς: Η πρώτη καλημέρα του 2026
- Δυο 18χρονοι νεκροί στη Γερμανία κατά τη διάρκεια ρίψεων πυροτεχνημάτων
- Μπακς – Γουίζαρντς 113-114: Ο Αντετοκούνμπο δεν έφτανε και το Μιλγουόκι ηττήθηκε από τους Γουίζαρντς
- Έσπασαν τα ρεκόρ οι συνταξιοδοτήσεις το 2025 – Οι έξι κατηγορίες εργαζομένων
- Γιόγκα: Η στάση που χαρίζει συγκέντρωση και ηρεμία
- Αυστηρότερο το νέο πειθαρχικό δίκαιο για τους δημοσίους υπαλλήλους – Από πρόστιμα έως απολύσεις

