Ο Στέφανος Τσιτσιπάς γνώρισε την ήττα από τον Άλεξ Μόλτσαν (Νο. 113) με 1-2 σετ στο Παναθηναϊκό στάδιο, στο οποίο για ακόμη μία μέρα βρέθηκαν χιλιάδες Έλληνες φίλοι του τένις για να δουν από κοντά τον Έλληνα πρωταθλητή και να στηρίξουν την Εθνική ομάδα.

Η Ελλάδα με τις δύο ήττες που γνώρισε σήμερα από τη Σλοβακία, έχασε την πρόκριση στην τελική φάση της πρώτης κατηγορίας, καθώς οι Σλοβάκοι έφτασαν συνολικά τις 3 νίκες σε 4 μεταξύ μας αναμετρήσεις και πήραν την πρόκριση, με συνολικό σκορ 3-1.

Στο πρώτο σετ ο Μόλτσαν έκανε το break για να φύγει μπροστά με 3-4 games, όμως ο Στέφανος με break στο break έκανε το 4-4. Το σετ οδηγήθηκε σε tie break εκεί οπού ο Σλοβάκος ήταν πιο ψύχραιμος και το πήρε με 6-8, για το  6-7 του πρώτου σετ.

Ο Τσιτσιπάς μπόρεσε να κάνει break στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ, για να φτάσει στο 2-0 ακριβώς μετά. Ο Μόλτσαν πήρε κεφάλι αφού έσπασε το σερβίς του Έλληνα τενίστα και πέρασε μπροστά με 3-4. Ακόμη ένα break του Τσιτσιπά, του έδωσε την ευκαιρία με 6-4 games να ισοφαρίσει σε 1-1 σετ.

Στο τρίτο και καθοριστικό σετ οι δύο τενίστες κρατούσαν το σερβίς τους, ως τη στιγμή που ο Μόλτσαν έκανε το break για το 3-5 και με love servis game τελείωσε το παιχνίδι με 3-6 στο 3ο σετ.

Τελική νίκη για τον Σλοβάκο με 1-2 και νίκη για τη Σλοβακία κατά της Εθνικής μας με 1-3.