
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Συγκροτείται άμεσα οργανισμός διαχείρισης υδάτων Θεσσαλίας
«Είναι καιρός να ξεκινήσει και στην Ελλάδα η δημόσια συζήτηση για υποχρεωτική ασφάλιση όλων των περιουσιών, όλων των σπιτιών και όλων των παραγωγικών εγκαταστάσεων έναντι φυσικών καταστροφών»
Την συγκρότηση οργανισμού για την διαχείριση των υδάτων της Θεσσαλίας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Από το βήμα της 87ης ΔΕΘ ανακοίνωσε ότι συγκροτείται άμεσα οργανισμός διαχείρισης υδάτων της Θεσσαλίας υπαγόμενος στα υπουργεία Υποδομών και Περιβάλλοντος.
Παράλληλα, εξήγγειλε ότι η ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών από μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις πρέπει να καταστεί άμεσα υποχρεωτική ενώ πρέπει να προχωρήσει η αναδιάρθρωση της ασφάλισης στην αγροτική παραγωγή.
«Είναι καιρός να ξεκινήσει και στην Ελλάδα η δημόσια συζήτηση για υποχρεωτική ασφάλιση όλων των περιουσιών, όλων των σπιτιών και όλων των παραγωγικών εγκαταστάσεων έναντι φυσικών καταστροφών».
Επίσης, υπογράμμισε ότι «σκοπός τους θα είναι ο κεντρικός σχεδιασμός σημαντικών αντιπλημμυρικών έργων καθώς και μόνιμες λύσεις στον τομέα της άρδευσης. Δεν γίνεται τον ένα μήνα να έχουμε πρόβλημα λειψυδρίας και τον άλλον μήνα να πλημμυρίζουμε. Κάτι πρέπει να αλλάξει».
- Αναστάτωση σε πτήση της Qantas – Επιβάτης έβριζε το πλήρωμα και δάγκωσε αεροσυνοδό
- Μόσχα: Ουκρανική επίθεση με πάνω από 120 drones – Τρεις νεκροί και τουλάχιστον 17 τραυματίες
- Κεραυνοί Δένδια (και δική του πλατφόρμα) κατά «επιτελικού κράτους» Μητσοτάκη – «Καρφιά» Κικίλια για την «ψυχή της παράταξης»
- Το «άγνωστο» burnout: Το βάρος της ευθύνης μπορεί να σε εξαντλήσει;
- ΣΥΡΙΖΑ: Καταλύτης η διαγραφή Πολάκη για ξεκαθάρισμα πριν το κόμμα Τσίπρα
- Μουντιάλ 2026: Θετικό κλίμα στις επαφές FIFA – Ιράν


