Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: Τι θα εξαγγείλει στη ΔΕΘ σύμφωνα με το Reuters

Μητσοτάκης: Τι θα εξαγγείλει στη ΔΕΘ σύμφωνα με το Reuters

Τα μέτρα στήριξης που θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

Μεταρρυθμίσεις και μέτρα ανακούφισης αναμένεται να ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κεντρική ομιλία του στη ΔΕΘ το Σάββατο, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα λόγω της κλιματικής αλλαγής, δήλωσε κυβερνητική πηγή, και θα περιγράψει μέτρα στήριξης, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και την Ευρωπαϊκή Ένωση, για τους ανθρώπους και τους τομείς που επλήγησαν από την καταιγίδα Daniel.

«Πρέπει να κάνουμε περισσότερες αλλαγές»

Θα ανακοινώσει επίσης τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις σε όλο το κράτος για τη βελτίωση του συντονισμού των υπουργείων, την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, την επιτάχυνση των δικαστικών διαδικασιών, τη μείωση της γραφειοκρατίας στον τομέα της υγείας και τον εκσυγχρονισμό του τομέα της εκπαίδευσης.

«Εξακολουθούμε να έχουμε ένα κράτος που, παρά τις μεταρρυθμίσεις, δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες. Επομένως, πρέπει να κάνουμε περισσότερες αλλαγές», εξηγεί στο Reuters ένας από τους αξιωματούχους, προσθέτοντας ότι η δημοσιονομική σύνεση ήταν απαραίτητη λόγω των μέτρων ελάφρυνσης για τη Θεσσαλία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει μεταρρυθμίσεις σε όλο το κράτος κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ

Κτήριο ΔΕΘ

Οι φυσικές καταστροφές

Ο χειρισμός των καταστροφών από την κυβέρνηση έβλαψε την εικόνα της στο κοινό. Η δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη για το Mega TV έδειξε ότι το 61% των ερωτηθέντων είχε αρνητική γνώμη για το έργο της κυβέρνησης, έναντι 57% τον Μάϊο.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται επίσης να αναφερθεί στο γεγονός ότι η χώρα νωρίτερα αυτό το μήνα ανέκτησε την πιστοληπτική της ικανότητα σε επενδυτική βαθμίδα μετά από 13 χρόνια, γεγονός που θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για περισσότερες επενδύσεις και εισροές κεφαλαίων.

Η Ελλάδα αναμένει ότι η οικονομική της ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί στο 2,3% φέτος, από 5,9% το 2022, εξακολουθώντας να ξεπερνά τον μέσο όρο της ευρωζώνης που είναι περίπου 0,6%. Αναμένεται να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα 1,1% φέτος και να επιτύχει τον ετήσιο στόχο των 2 δισ. ευρώ σε έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις.

Ωστόσο, οι πυρκαγιές και οι πλημμύρες αναμένεται να επιβαρύνουν την οικονομία, η οποία πρόσφατα βγήκε από μια δεκαετή κρίση χρέους. Η οικονομική δραστηριότητα στη Θεσσαλία αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 5% του ΑΕΠ, σύμφωνα με έκθεση της Eurobank.

Η Ελλάδα θα συμπεριλάβει τυχόν πρόσθετες δαπάνες σε συμπληρωματικό προϋπολογισμό για το 2023, ο οποίος δεν θα εκτροχιάσει τη δημοσιονομική πρόοδο της χώρας, εξήγησε δεύτερος αξιωματούχος.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024