Παππάς: Οι εκτελεσμένοι του μπλόκου της Κοκκινιάς βρίσκονται στο πάνθεον της ανθρώπινης αξιοπρέπειας
Η ανάρτηση του υποψηφίου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, με αφορμή τη συμπλήρωση 79 χρόνων από το Μπλόκο της Κοκκινιάς
«Στο μπλόκο της Κοκκινιάς, στις 17 Αυγούστου του ’44, ήταν από την μια οι φασίστες και από την άλλη οι άνθρωποι», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Facebook ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.
Και τονίζει πως οι εκτελεσμένοι του μπλόκου της Κοκκινιάς «βρίσκονται στο πάνθεον της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και βαθιά ριζωμένοι στην συνείδηση του ελληνικού λαού».
Η ανάρτηση του Νίκου Παππά
«Προσοχή-προσοχή! Σας μιλάνε τα τάγματα ασφαλείας. Όλοι οι άνδρες από 14-60 ετών να πάνε στην πλατεία της Οσίας Ξένης για έλεγχο ταυτοτήτων. Όσοι πιαστούν στα σπίτια τους θα τουφεκίζονται επί τόπου».
Επικεφαλής της κτηνωδίας, που θα εξελιχθεί σε λίγες ώρες, ο συνταγματάρχης Ιωάννης Πλυντζανόπουλος, ο ταγματάρχης Γιώργος Σγούρoς και ο διοικητής του μηχανοκίνητου τμήματος της Αστυνομίας, Νίκος Μπουραντάς.
Στο μπλόκο της Κοκκινιάς, στις 17 Αυγούστου του ’44, ήταν από την μια οι φασίστες και από την άλλη οι άνθρωποι.
Οι εκτελεσμένοι του μπλόκου της Κοκκινιάς βρίσκονται στο πάνθεον της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και βαθιά ριζωμένοι στην συνείδηση του ελληνικού λαού.
Ο συνταγματάρχης Ιωάννης Πλυντζανόπουλος, ο ταγματάρχης Γιώργος Σγούρoς και ο διοικητής του μηχανοκίνητου τμήματος της Αστυνομίας, Νίκος Μπουραντάς κρεμάστηκαν στο ικρίωμα της συνείδησης του ελληνικού λαού, με την ποινή της ατίμωσης, και από εκεί δεν έφυγαν ποτέ.
- Δουδωνής: Η κυβέρνηση συνεχίζει την προκλητική αδιαφορία απέναντι στον κτηνοτροφικό κόσμο της Λέσβου
- O Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας δεν ανίχνευσε διαρροή ραδιενέργειας σε Νατάνζ – Ντιμόνα
- Τεράστιος Καραλής: Ασημένιος στο Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου του Τορούν (vids)
- «Αμετανόητος θύτης» – Η Ροζάνα Αρκέτ γράφει ανοιχτή επιστολή στον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν
- Ραφήνα: Εμπλοκή κάβου στην προπέλα του πλοίου «Θεολόγος» – Ταλαιπωρία για 673 επιβάτες
- Τορούν 2026: Εξασφάλισε το ασημένιο και προσπαθεί για το χρυσό ο Καραλής!
