Ζελένσκι προς Ουκρανούς: «Ποτέ πριν δεν είχαμε τέτοια βάση ασφαλείας» από το ΝΑΤΟ
«Ποτέ πριν δεν είχαμε τέτοια βάση ασφαλείας» είπε ο Ζελένσκι για τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ και του G7, απευθυνόμενος κατά το βραδινό διάγγελμά του στους ουκρανούς πολίτες.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι διαβεβαίωσε τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα Πέμπτη πως η σύνοδος του NATO προσέφερε στη χώρα του θεμέλιο ασφαλείας που δεν διέθετε ποτέ πριν, καθώς την έβαλε στον δρόμο προς την ένταξη στη στρατιωτική συμμαχία (φωτογραφία, επάνω, από το Facebook).
«Πολύ σημαντικό»
«Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Για πρώτη φορά από την ανεξαρτησία μας, αποκτήσαμε θεμέλιο ασφαλείας για την Ουκρανία στην πορεία της προς το NATO», είπε ο κ. Ζελένσκι στο βραδινό διάγγελμά του.
Πρόκειται για «ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας που επιβεβαιώθηκαν από τις επτά κορυφαίες δημοκρατίες του κόσμου. Ποτέ πριν δεν είχαμε τέτοια βάση ασφαλείας, και μάλιστα στο επίπεδο της G7».
Επανερχόμενος σε δηλώσεις που έκανε κατά τη σύνοδο στο Βίλνιους, την πρωτεύουσα της Λιθουανίας, επέμεινε, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, πως «εξαλείψαμε κάθε αμφιβολία ή αμφισημία για το εάν η Ουκρανία θα γίνει κράτος μέλος του NATO. Θα γίνει».
«Τον δικό της δρόμο»
«Ανυπομονώ για την ημέρα που θα συναντηθούμε ως σύμμαχοι», είπε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, χθες Τετάρτη απευθυνόμενος στον Ζελένσκι, χωρίς όμως να δώσει άλλες διευκρινίσεις για το πότε και το πώς η Ουκρανία θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ.
Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας εκτίμησε ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος του πολέμου στην Ουκρανία θα ήταν μια στρατιωτική νίκη του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.
«Η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να επιλέξει τον δικό της δρόμο», τόνισε, προσθέτοντας ότι «δεν θα τον αποφασίσει η Μόσχα».
- Ρόδος: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση κυκλώματος που καλλιεργούσε και διακινούσε κάνναβη – 4 συλλήψεις
- ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας για τον 13ο και 14ο μισθό – Συγκέντρωση στο ΣτΕ και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών
- Ιράν: Η Τεχεράνη απειλεί με «ταχείες δίκες» συλληφθέντες – Σε επιφυλακή οι βάσεις των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή
- Όταν ο γάμος μετατρέπεται σε ξένο έδαφος – Είστε σίγουροι ότι γνωρίζετε τον άνθρωπο που κοιμάται πλάι σας κάθε βράδυ;
- ΠΑΣΟΚ: Μνημείο παραπληροφόρησης η ανακοίνωση των μελών της ΝΔ στην Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ
- League 1: Ρεκόρ προσέλευσης φιλάθλων μέχρι τα μέσα της σεζόν


