Χακάν Φιντάν: Η Τουρκία δεν θα επηρεαστεί από τις «πιέσεις» για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ
Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Χακάν Φιντάν μίλησε για το ζήτημα της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.
Η Τουρκία δεν θα επηρεαστεί από τις «πιέσεις» και θα αντιταχθεί στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, αν αυτή αποτελεί «βάρος» για την Ατλαντική συμμαχία, δήλωσε σήμερα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών.
«Η Τουρκία απορρίπτει την προσφυγή σε πιέσεις. Ενεργούμε με βάση τις αρχές μας», υποστήριξε μιλώντας στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Χακάν Φιντάν και κάλεσε τη Σουηδία να «κάνει αυτά που πρέπει» για να μπορέσει να μπει στο ΝΑΤΟ.
Μία εβδομάδα μένει για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ
«Το ζήτημα αν η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ αποτελεί βάρος ή πλεονέκτημα σε όρους στρατηγικής και ασφάλειας αποτελεί όλο και περισσότερο αντικείμενο συζήτησης», πρόσθεσε ο υπουργός μία εβδομάδα πριν από την ετήσια σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ που είναι προγραμματισμένη για τις 11 και 12 Ιουλίου στο Βίλνιους.
Μέχρι τότε, μια σύνοδος ανάμεσα στη Σουηδία και την Τουρκία προβλέπεται να διεξαχθεί μεθαύριο, Πέμπτη, στις Βρυξέλλες, με συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών, των επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών και των συμβούλων για θέματα εθνικής ασφαλείας.
Η Άγκυρα, η οποία εμποδίζει από το Μάιο του 2022 την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, επέκρινε τη χώρα αυτή την περασμένη εβδομάδα μετά το κάψιμο ενός αντιτύπου του Κορανίου στη Στοκχόλμη – μια πράξη που «καταδικάσθηκε κατηγορηματικά» και χαρακτηρίσθηκε «ισλαμοφοβική» από τη σουηδική κυβέρνηση.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σκληρό μήνυμα Ανδρουλάκη στην ΚΟΕΣ: Πρέπει κάποιοι να καταλάβετε ότι οι εσωκομματικές εκλογές έχουν τελειώσει
- Κρήτη: Στο νοσοκομείο γυναίκα που παρασύρθηκε από φορτηγό στο Ηράκλειο
- Παγκράτι: Νεκρός άνδρας που οδηγούσε ηλεκτρικό πατίνι
- «Έδεσε» τον Ουπαμεκανό στο Μόναχο ως το 2030 η Μπάγερν
- Game On: Η Φελίσια Τσαλαπάτη μαθαίνει τα μυστικά του Padel από τον Βασίλη Καραμπέτσο (vid)
- Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση αποκατάστασης του έφιππου ανδριάντα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη


