Ακόμα ένα περιστατικό με αδέσποτη σφαίρα στην Κρήτη, που από τύχη δεν τραυμάτισε ή σκότωσε κάποιον, σημειώθηκε στο Ρέθυμνο τη Δευτέρα το βράδυ. Αυτή τη φορά η σφαίρα χτύπησε παράθυρο σπιτιού και συγκεκριμένα, το παράθυρο του παιδικού δωματίου.

Σύμφωνα με το rethemnosnews.gr, η νεαρή μαθήτρια άκουσε τον κρότο και νόμιζε αρχικά ότι κάποιος πέταξε πέτρα. Ωστόσο το πρωί της Τρίτης βλέποντας την τρύπα στο τζάμι αντιλήφθηκε ότι ο κρότος οφείλονταν σε πυροβολισμό.

Η αδέσποτη σφαίρα από καθαρή σύμπτωση δεν πέτυχε κάποιον που θα μπορούσε να στέκεται στο παράθυρο ή στο μπαλκόνι του σπιτιού, ενώ το γεγονός πως τα τζάμια ήταν διπλά σήμανε ότι ανακόπηκε η πορεία της καθώς διαπέρασε μόνο το ένα.

Η ανάρτηση της μητέρας

Το γεγονός καταγγέλθηκε στην Αστυνομία και όπως έγινε γνωστό δεν υπήρχε κανένα γλέντι τη Δευτέρα το βράδυ – όπου και οι μπαλωθιές είναι συχνό φαινόμενο.

Χαρακτηριστική της γνωστής κατάστασης που επικρατεί με τα όπλα και τους πυροβολισμούς στην Κρήτη, είναι και η ανάρτηση της μητέρας του κοριτσιού που η σφαίρα χτύπησε το παράθυρό του, η οποία έγραψε: «Ρέθυμνο. Η πόλη που μια σφαίρα μπορεί να πετύχει εσένα ή το παιδί σου μέσα στο σπίτι σου ανά πάσα ώρα και στιγμή. Έχω αηδιάσει, το σιχάθηκα πια»