Ζελένσκι: H Eurovision απέρριψε αίτημά του να προβληθεί βίντεο με ομιλία του
Η EBU εξέδωσε ανακοίνωση εξηγώντας τον λόγο
Tο αίτημα του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι να προβληθεί βίντεο με ομιλία του στον τελικό της Eurovision 2023 που διεξάγεται στο Λίβερπουλ της Αγγλίας, απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU), καθώς κάτι τέτοιο θα παραβίαζε τους κανόνες της εκδήλωσης.
Όπως αναφέρεται αναλυτικά στην σχετική ανακοίνωση της EBU, «ένας από τους πυλώνες του διαγωνισμού είναι ο μη πολιτικός χαρακτήρας της εκδήλωσης» και προφανώς η προβολή της ομιλίας ενός πολιτικού αρχηγού έρχεται ενάντια σε αυτόν.
«Το αίτημα του Ζελένσκι να απευθυνθεί στο κοινό του διαγωνισμού της Eurovision στην διάρκεια του τελικού, δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει δεκτό, γιατί θα παραβίαζε τους κανόνες της εκδήλωσης. Ένας από τους πυλώνες του διαγωνισμού είναι ο μη πολιτικός χαρακτήρας της εκδήλωσης. Αυτή η αρχή απαγορεύει πολιτικές ή παρόμοιες δηλώσεις κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού» δήλωσε η EBU για τον πρόεδρο της Ουκρανίας, η οποία είχε κερδίσει πέρυσι τον τελικό και εξαιτίας του πολέμου δεν μπορούσε να φιλοξενήσει την διοργάνωση.
Σημειώνεται πως η τελική 26άδα του τελικού του Σαββάτου έχει ήδη σχηματιστεί, απ’ όπου η Ελλάδα θα απουσιάζει καθώς ο Victor Vernikos δεν κατάφερε να προκριθεί.
Στην διάρκεια του τελικού θα προβληθεί ένα αφιέρωμα στην Ουκρανία με 11 καλλιτέχνες από την χώρα που θα ανέβουν στην σκηνή, μαζί με τον περσινό νικητή της Eurovision το συγκρότημα Kalush Orchestra.
- Πρώτη συνεδρίαση ηγετών για το «Συμβούλιο Ειρήνης» στις 19 Φεβρουαρίου – Ο Όρμπαν δήλωσε πως θα συμμετάσχει
- Τα τρία μαθήματα που έδωσε ο Ιανουάριος στους επενδυτές κατά την UBS
- Ο Μιχάλης Οικονόμου μιλά για την υιοθεσία του γιου του: «Κάτι άλλαξε μέσα μου»
- Τραγωδία στη Χίο: Προφυλακιστέος μετά την απολογία του ο φερόμενος ως διακινητής
- Το αυτογκόλ του Λανουά με τους Έλληνες διαιτητές
- Με τι καιρό θα κάνουμε Τσικνοπέμπτη – Ποιες περιοχές θα δουν βροχές


