ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-1: Πήρε το Κύπελλο η Ενωση
Η Ενωση επικράτησε του Παναθηναϊκού με 3-1 σετ και κατέκτησε το Κύπελλο στο βόλεϊ γυναικών
Το πρώτο Κύπελλο Ελλάδας στο βόλεϊ γυναικών πανηγύρισε το βράδυ του Σαββάτου η ΑΕΚ, η οποία νίκησε στον τελικό του Final-4 της Άρτας με 3-1 (25-21, 14-25, 25-20, 25-20) σετ τον Παναθηναϊκό. Η Ένωση, με το ίδιο σκορ που επικράτησε του ΠΑΟΚ στον χθεσινοβραδινό ημιτελικό, επιβλήθηκε και του «τριφυλλιού» και πήρε δίκαια την «κούπα», μη επιτρέποντας στην ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη να κάνει το back to back.
Η ΑΕΚ που βρέθηκε πίσω με 15-11 στο πρώτο σετ έκανε ένα εκπληκτικό ντεμαράζ και με σερί 9-0 ξέφυγε με 20-15 του Παναθηναϊκού, που έδειχνε να τα έχει χαμένα. Η Ένωση με τη ψυχολογία στα ύψη έφτασε πολύ εύκολα στο 1-0 με 25-21.
Στο δεύτερο σετ οι «πράσινες» ήταν κυρίαρχες από το ξεκίνημά του, πήραν πολύ γρήγορα διαφορά την οποία αυτή την φορά δεν απώλεσαν και με το εμφατικό 25-14 ισοφάρισαν τον τελικό (1-1).
Στο τρίτο σετ έγινε μάχη, με τις «κιτρινόμαυρες» να εκμεταλλεύονται κάποια αβίαστα λάθη των αντιπάλων τους και να φτάνουν στο 2-1 με 25-20, παίρνοντας σαφέστατο προβάδισμα για την κατάκτηση του τροπαίου.
Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στο τέταρτο, με τις αθλήτριες της ΑΕΚ να βγάζουν περισσότερη ψυχή στα κρίσιμα σημεία και να κλείνουν το σετ και τον αγώνα με 25-20.
Τα σετ: 21-25, 25-14, 20-25, 20-25
- Περιστέρι: Στο νοσοκομείο 13χρονη μετά από κατανάλωση αλκοόλ – Χειροπέδες σε υπάλληλο περιπτέρου
- Δυτική Όχθη: Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα καταγγέλλει το ισραηλινό «απαρτχάιντ»
- Ποιος είναι ο Άρμονι Μπρουκς που «καθάρισε» δύο φορές τον Παναθηναϊκό στη regular season (vids)
- Έβρος: Στο νοσοκομείο με σοβαρό τραύμα από όπλο μετανάστης
- «Η νίκη κατά του καρκίνου μαστού ήταν ένα θαύμα» – Ο πρώην ντράμερ των KISS μιλά για την ασθένεια και την προσευχή
- Η κυβέρνηση εξειδικεύει τα μέτρα για τους αγρότες: 7 αιτήματα εκτός δημοσιονομικών ορίων, 4 υπό επεξεργασία λέει ο Χατζηδάκης
