Τέμπη: Πόσα χρήματα δίνει το κράτος για τις κηδείες των θυμάτων
Στη δημοσιότητα το ΦΕΚ με την απόφαση για τις κηδείες δημοσία δαπάνη - Γιατί γραφεία τελετών κάνουν πίσω
Τις πιο δραματικές στιγμές ζουν οι συγγενείς των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, αφού μετά την σκληρή δοκιμασία της ταυτοποίησης των ανθρώπων τους – στην πλειονότητα νέων παιδιών – τώρα καλούνται να τους αποχαιρετήσουν για πάντα.
Οι κηδείες έχουν ξεκινήσει και τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστούν, με τους γονείς, τους στενούς συγγενείς και τους φίλους των θυμάτων να λένε το τελευταίο «αντίο» στους ανθρώπους τους.
Το κράτος ανακοίνωσε, μετά την εθνική τραγωδία στα Τέμπη, ότι θα καλύψει τα έξοδα για όλες τις κηδείες.
Το ποσό που δίνεται «κλείδωσε» μετά από σχετική σύσκεψη: «Αποφασίστηκε να τελεσθούν οι κηδείες των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, δημοσία δαπάνη», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με το ThessToday, που επικαλείται ιατροδικαστικές πηγές, το ποσό που δαπανά το κράτος ανά άτομο ανέρχεται στα 2.000 ευρώ, ενώ αρχικά ήταν στα 3.500 ευρώ.
Το ΦΕΚ για τις κηδείες δημοσία δαπάνη
Αυτή η αλλαγή του ποσού προς τα κάτω, ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια πηγή, είχε ως αποτέλεσμα πολλά από τα γραφεία τελετών, που συζητούσαν να αναλάβουν κηδείες θυμάτων, να κάνουν πίσω.
- Επσταϊν – Γαλλία: Η εισαγγελία ξεκινά έρευνα σε βάρος του πρώην υπουργού πολιτισμού Τζακ Λανγκ
- Στου Ζωγράφου κάποιον βρήκε & έδωσε χρήματα και κινητό στη Λόρα είπε ο δικηγόρος της οικογένειας της
- Θεσσαλονίκη: Βόμβες μολότοφ και επεισόδια στο κέντρο μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ
- Η Ταϊβάν ζητά παράταση από τις ΗΠΑ για την παράδοση όπλων που δεν έχει αποπληρώσει
- Ιράν: Ο Τραμπ υπογράφει διάταγμα με απειλή δασμών σε χώρες που συναλλάσσονται με την Ισλαμική Δημοκρατία
- «Πιστεύουν ότι η Λόρα κινδυνεύει & ζητούν από τις γερμανικές Αρχές να την βρουν» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας

