Για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, που βύθισε στο πένθος το πανελλήνιο, μίλησε ο δημοσιογράφος, Χρήστος Βασιλόπουλος. Μεταξύ των δεκάδων θυμάτων από τη φονική σύγκρουση των τρένων ήταν και τέσσερις μηχανοδηγοί, ο ένας εκ των οποίων είδε το κόκκινο και ρώτησε αν μπορεί να περάσει, παίρνοντας καταφατική απάντηση από τον σταθμάρχη.

Όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος, μιλώντας στην εκπομπή «Studio 4» της ΕΡΤ, ο συγκεκριμένος μηχανοδηγός είχε ζητήσει να βρίσκεται στο συγκεκριμένο δρομολόγιο για να δει τις κόρες του.

«Ο κάθε άνθρωπος έχει μια ιστορία. Μου είπαν για παράδειγμα ότι ο μηχανοδηγός του μοιραίου τρένου, ζήτησε και πήγε σε αυτό το τρένο επειδή είχαν εισαχθεί σε σχολή της Θεσσαλονίκης τα δυο του κορίτσια. Ήταν η πρώτη του μετάθεση στην πραγματικότητα και το τέλος της ζωής του» ανέφερε ο Χρήστος Βασιλόπουλος.

Τέμπη: Ο σταθμάρχης ανέλαβε πόστο πέντε μέρες πριν από την τραγωδία

Από κτηνοτρόφος σε χωριό της Καρδίτσας, έγινε αχθοφόρος στον ΟΣΕ, ύστερα μετατάχθηκε στο υπουργείο Παιδείας και τελικά επέστρεψε στον ΟΣΕ για να προβιβαστεί σε σταθμάρχη της Λάρισας, αναλαμβάνοντας καθημερινά ευθύνη για χιλιάδες ζωές. Ο λόγος για τον μοιραίο για την τραγωδία στα Τέμπη σταθμάρχη, που ήδη κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για το δυστύχημα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Live News, οι αποδοχές στη θέση αυτή είναι έως 3.500 ευρώ μικτά, με τον 59χρονο να τοποθετείται, όπως αποκαλύπτεται, σε αυτό το πόστο μόλις… πέντε ημέρες πριν από την τραγωδία!