Κάτι τόσο απλό όσο η κατανάλωση τροφίμων που ικανοποιούν τους γευστικούς κάλυκες ενός ατόμου και του παρέχουν όλα τα θρεπτικά στοιχεία που έχει ανάγκη ο οργανισμός του, για να είναι άκρως αποδοτικός, αποτελεί αγκάθι στη ζωή πολλών ανθρώπων. Το αποτελεσματικό πρόγραμμα απώλειας βάρους MyFlex που σχεδίασε ο Δημήτρης Οικονομάκης βασισμένος σε έμπιστες έρευνες και μελέτες επιδιώκει να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και να διδάξει σε όσους ενδιαφέρονται τι είναι η διατροφική ελευθερία.

.

Τι είναι η διατροφική ελευθερία;

Με δυο λόγια, διατροφική ελευθερία είναι η ικανότητα να «βλέπει» κάποιος καθαρά το φαγητό για αυτό που είναι, μια απολαυστική πηγή ενέργειας, να αναγνωρίζει τη κοινωνική, συναισθηματική και σωματική σπουδαιότητά του και να μη μετατρέπει συγκεκριμένες τροφές σε εχθρό του. Στα λόγια, όλα αυτά ακούγονται καλά, αλλά απαιτείται πολλή προσοχή, προσπάθεια και ορθή καθοδήγηση για να γίνουν πράξη. Η διατροφική ελευθερία επιτυγχάνεται όταν ένα άτομο λαμβάνει τις θερμίδες και τα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη ο οργανισμός του καθημερινά, όταν ακούει το σώμα του, όταν γνωρίζει ότι η υγιεινή διατροφή είναι πεντανόστιμη και δε θυμώνει ή δεν κατηγορεί τον εαυτό του αν υποκύψει σε μια πιο επεξεργασμένη επιλογή.

Πώς οδηγεί το MyFlex στη διατροφική ελευθερία;

Οι επαγγελματίες διαιτολόγοι και διατροφολόγοι που εργάζονται στο πιστοποιημένο διατροφολογικό κέντρο MyFlex προσαρμόζουν τις γνώσεις τους στις ανάγκες του κάθε οργανισμού που έχουν μπροστά τους και βρίσκουν την εικόνα που έχει για τον καθένα η δική του διατροφική ελευθερία. Για να γίνουμε λίγο πιο σαφείς, η ομάδα του MyFlex ζητά προσωπικές και ιατρικές πληροφορίες από τους πελάτες, ώστε να μπορεί να βρει τον αριθμό των θερμίδων και των μακροθρεπτικών συστατικών που χρειάζεται ο καθένας καθημερινά, για να είναι άκρως λειτουργικός. Το πλάνο διατροφής ενός άνδρα αθλητή που θέλει να αυξήσει μυϊκή μάζα θα είναι πολύ διαφορετικό από εκείνο ενός άλλου άνδρα που δουλεύει σε γραφείο και είναι vegan. Και τα δύο όμως θα έχουν χορταστικά γεύματα με υλικά και γεύσεις που το συγκεκριμένο άτομο λατρεύει.

.

Μπορεί κάποιος να κατακτήσει τη διατροφική ελευθερία και να χάσει βάρος;

Ίσως να ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, αλλά εκατοντάδες άνθρωποι έχουν φτάσει στα κιλά που πάντα θέλανε χωρίς να πεινάσουν ή να τους λείψει κάποια τροφή, ακολουθώντας το πρόγραμμα MyFlex. Το κατάστημα με συμπληρώματα διατροφής Flexstores είναι το κλειδί που τους οδήγησε στο σώμα των ονείρων τους, αφού εκεί βρίσκουν υγιεινές εκδοχές των αγαπημένων τους ανθυγιεινών τροφών, όπως πραλίνες και πατατάκια. Τα εγκεκριμένα προϊόντα από τον ΕΟΦ με την περιεκτική λίστα των συστατικών τους τους επιτρέπουν να τρώνε γλυκές και αλμυρές νοστιμιές με λιγότερες θερμίδες, λιγότερα συντηρητικά και περισσότερα θρεπτικά στοιχεία.

Ακόμα όμως και αν κάποιος επιλέξει μια ανθυγιεινή τροφή, δε θα γίνει απολύτως καμία ζημιά, γιατί η σωστή λειτουργία του οργανισμού μαζί με μια υγιεινή νοοτροπία αντιμετωπίζουν με επιτυχία οποιαδήποτε δυσκολία στην πέψη και τον μεταβολισμό της. Τέτοια εύπεπτα «μαθήματα» διατροφολογίας, χρήσιμες συμβουλές και κίνητρο προσφέρει η ομάδα του MyFlex, με τη βοήθεια της εταιρείας digital marketing Lithos Digital, στους διαδικτυακούς φίλους της, για να ξεκινήσουν το fitness ταξίδι τους με γερές βάσεις.