Τα οκτώ κορίτσια κατηγορούνται ότι επιτέθηκαν και σκότωσαν τον 59χρονο άνδρα στο Τορόντο. Το θύμα που έφερε τραύματα από μαχαίρι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και κατέληξε.

Η αστυνομία υποστηρίζει ότι οι κοπέλες επιτέθηκαν και μαχαίρωσαν τον άνδρα μετά από διαπληκτισμό, στη μεγαλύτερη πόλη του Καναδά νωρίς το πρωί της Κυριακής. Τρία από τα κορίτσια είναι 13 ετών, τρία 14 ετών και δύο 16 ετών και σύμφωνα με τις αρχές γνωρίστηκαν μέσω διαδικτύου.

Jade Janks: Στραγγάλισε τον πατριό της – Πώς έφτασε στην άγρια δολοφονία

Το θύμα της επίθεσης ήταν ένας άνδρας που ζούσε σε δημόσιο κέντρο προστασίας το φθινόπωρο. Ο αστυνομικός επιθεωρητής επισήμανε πάντως ότι δεν θα μπορούσε να τον χαρακτηρίσει «άστεγο» γιατί είχε οικογένεια που τον στήριζε, αλλά «πιθανώς το τελευταίο διάστημα είχε κάποια ατυχία».

Γνωρίστηκαν μέσω διαδικτύου

Και οι οκτώ έφηβες συνελήφθησαν κοντά στο σημείο της επίθεσης. Σύμφωνα με τον αστυνομικό επιθεωρητή, Τέρι Μπράουν, τα κορίτσια προέρχονται από διαφορετικά σημεία της πόλης.

«Γνωρίστηκαν μέσω διαδικτύου. Δεν ξέρουμε πώς ούτε γιατί συναντήθηκαν και γιατί επέλεξαν ως προορισμό τους το κέντρο του Τορόντο. Επίσης, δεν γνωρίζουμε πόσο καιρό γνωρίζονται. Δεν μπορώ σε αυτήν τη φάση να τις περιγράψω σαν συμμορία», είπε.

Όπως είπε, λειτούργησαν σαν «σμήνος» και πως έχουν κατασχεθεί αρκετά όπλα, χωρίς να διευκρινίσει τι είδους. Πρόσθεσε πάντως ότι τρία από τα κορίτσια έχουν απασχολήσει ξανά την αστυνομία. Ωστόσο, οι αρχές δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία των κοριτσιών, γιατί είναι ανήλικα.