Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα Σμύρνη: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών της αλβανικής μαφίας με «πλοκάμια» στην Ελλάδα;

Νέα Σμύρνη: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών της αλβανικής μαφίας με «πλοκάμια» στην Ελλάδα;

Σημειώνεται όμως πως οι αρχές φαίνεται να συνδέουν τη δολοφονία στη Νέα Σμύρνη με μια άλλη δολοφονία που έλαβε χώρα στην Αλβανία, δύο μέρες πριν.

Όλο και περιπλέκεται η μαφιόζικη εκτέλεση σε καφετέρια της Νέας Σμύρνης με θύματα δύο άντρες από την Αλβανία, οι οποίοι ήταν γνωστοί στις ελληνικές Αρχές.

Αναφορικά με το προφίλ των θυμάτων, ο «εμφανής» στόχος, δηλαδή ο 41χρονος που σκοτώθηκε ακαριαία, ήταν έξω με περιοριστικούς όρους, έχει κατηγορηθεί για διακίνηση ναρκωτικών, οπλοκατοχή, οπλοχρησία, ληστείες, κλοπές, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, διακίνηση μεταναστών σε Ελλάδα και Αλβανία.

Πού στρέφονται οι έρευνες μετά τη μαφιόζικη εκτέλεση – Το χαμένο φορτίο με ναρκωτικά

Σημειώνεται όμως πως οι αρχές φαίνεται να συνδέουν τη δολοφονία στη Νέα Σμύρνη με μια άλλη δολοφονία που έλαβε χώρα στην Αλβανία, δύο μέρες πριν.

Το απόγευμα της Παρασκευής στις 4:30, σε ένα μπαρ στα Τίρανα σημειώθηκε παρόμοιο περιστατικό ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που δολοφόνησαν τους δύο μπράβους στη Νέα Σμύρνη.

Σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα, το θύμα της εκτέλεσης στα Τίρανα πρόκειται για τον Edmond Papa με τις αλβανικές αρχές να εξετάζουν αν η δολοφονία του ήταν απάντηση σε ένα μαφιόζικο χτύπημα που έγινε σε έναν από τους αντιπάλους του αυτό το καλοκαίρι στην πρωτεύουσα της Αλβανίας.

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών;

Το βασικό στοιχείο που οδηγεί την αστυνομία στη σύνδεση των δύο δολοφονιών είναι το γεγονός ότι ο Papa και ο αντίπαλός του συναντήθηκαν στους Αγίους Σαράντα δύο ημέρες πριν από τη δολοφονία. Υπάρχουν αμφιβολίες ότι αυτή η μεταξύ τους συνάντηση δεν πήγε καλά και στη συνέχεια έφερε το σοβαρό περιστατικό.

Υποπτεύεται ότι πρόκειται για τη δολοφονία του 27χρονου Aleksandër Sadikaj, ο οποίος πέθανε έπειτα αφού εξερράγη η βόμβα που είχαν τοποθετήσει στο αυτοκίνητό του, την ώρα που οδηγούσε στον άξονα Τιράνων-Ελμπασάν, στα περίχωρα της πρωτεύουσας.

Ο 49χρονος Papa εκτελέστηκε το απόγευμα της Παρασκευής σε μπαρ στην περιοχή Selitë την ώρα που έπινε καφέ. Ο εκτελεστής του κινήθηκε πεζός μεταμφιεσμένος ενώ η αστυνομία των Τιράνων συγκεντρώνει πλάνα από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή.

Αν και με χαμηλό προφίλ, ο 49χρονος φέρεται να είχε βαριά εμπλοκή στη διακίνηση ναρκωτικών από την Τουρκία στην Αλβανία και από την Αλβανία στην Αγγλία. Υπάρχουν επίσης υποψίες ότι συμμετείχε σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Τα συμβόλαια θανάτου

Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν γίνει τουλάχιστον 4 με 5 μαφιόζικες εκτελέσεις κακοποιών με αλβανική καταγωγή σχεδόν με τον ίδιο τρόπο.

Οι έρευνες για τη νέα μαφιόζικη εκτέλεση δεν περιορίζονται εντός των συνόρων αλλά φαίνεται ότι επεκτείνονται και στη γειτονική χώρα καταγωγής των δύο θυμάτων.

Το πρώτο που εξετάζεται από τις αστυνομικές αρχές είναι πως αυτό που συνέβη στην πλατεία της Νέας Σμύρνης έχει να κάνει με διακίνηση ναρκωτικών και με κυκλώματα που θέλησαν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024