Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα Σμύρνη: Πού στρέφονται οι έρευνες μετά τη μαφιόζικη εκτέλεση - Το χαμένο φορτίο με ναρκωτικά

Νέα Σμύρνη: Πού στρέφονται οι έρευνες μετά τη μαφιόζικη εκτέλεση – Το χαμένο φορτίο με ναρκωτικά

Ανησυχία υπάρχει μετά τη νέα μαφιόζικη εκτέλεση στη Νέα Σμύρνη.

Η κοινωνία της Νέας Σμύρνης – και όχι μόνο – είναι σοκαρισμένη από τη νέα μαφιόζικη εκτέλεση που είχε θύματα δύο άνδρες αλβανικής καταγωγής το βράδυ της Κυριακής. Ο τρόπος της εκτέλεσης, αλλά και το γεγονός ότι έγινε μπροστά σε εκατοντάδες αμέριμνου κόσμου εντείνουν την ανησυχία.

Όπως έχει γίνει γνωστό από την εκτέλεση και μετά, αλλά και όπως προϊδέαζε η άγρια δολοφονία, μέλος εγκληματικής ομάδας που έχει σχέση με την αλβανική μαφία εκτέλεσε ένα ακόμη συμβόλαιο θανάτου. Θυμίζουμε ότι από τους πυροβολισμούς τραυματίας είναι και μία 31χρονη γυναίκα που απλώς βρισκόταν στη γνωστή καφετέρια της Νέας Σμύρνης.

Νέα Σμύρνη: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη διπλή δολοφονία

Τα συμβόλαια θανάτου

Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν γίνει τουλάχιστον 4 με 5 μαφιόζικες εκτελέσεις κακοποιών με αλβανική καταγωγή σχεδόν με τον ίδιο τρόπο. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε και το MEGA στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, οι έρευνες για τη νέα μαφιόζικη εκτέλεση δεν περιορίζονται εντός των συνόρων αλλά φαίνεται ότι επεκτείνονται και στη γειτονική χώρα καταγωγής των δύο θυμάτων.

Το πρώτο που εξετάζεται από τις αστυνομικές αρχές  είναι πως αυτό που συνέβη στην πλατεία της Νέας Σμύρνης έχει να κάνει με διακίνηση ναρκωτικών και με κυκλώματα που θέλησαν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται η δολοφονία που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή ενός επιχειρηματία ιδιοκτήτη ξενοδοχειακών συγκροτημάτων στην Αλβανία. Οι Αρχές αναφέρουν πως βλέπουν μία σύνδεση μεταξύ του συγκεκριμένου ατόμου με τα δύο θύματα της Νέας Σμύρνης.

Σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ, δεν αποκλείεται τα θύματα να ήταν μέλη του ίδιου κυκλώματος ναρκωτικών και να εκτελέστηκαν από ομοεθνείς τους.

Σημειώνεται πως οι αλβανικές Αρχές αναφέρουν πως πριν από μερικές μέρες χάθηκε ένα φορτίο με 700 κιλά χασίς, για το οποίο ήταν υπεύθυνος ο επιχειρηματίας που δολοφονήθηκε στα Τίρανα.

Το προφίλ του δράστη

Όπως φαίνεται και στα βίντεο που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, ο εκτελεστής ήταν έμπειρος και ήξερε πώς να κινηθεί. Φορούσε μαύρη φόρμα, με μπλούζα με κουκούλα και αθλητικό μποτάκι. Επίσης, φορούσε χειρουργική μάσκα. Όταν πλησίασε τα θύματά του, ήταν απόλυτα ψύχραιμος, αδιαφορούσε για τον κόσμο που βρισκόταν τριγύρω, έβγαλε το πιστόλι μέσα από μία τσέπη του μπουφάν του, με το δεξί χέρι του και πυροβόλησε.

Στόχος του ήταν να σκοτώσει – και μόνο. Έριξε 7 πυροβολισμούς μέσα σε 4 μόλις δευτερόλεπτα. Όπως είναι φυσικό στην περιοχή, επικράτησε πανικός, με τον δράστη να φεύγει πεζός και ανενόχλητος.

Αστυνομικοί ελέγχουν τις κάμερες ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής για να δουν το δρομολόγιο διαφυγής του δράστη, ενώ λαμβάνουν καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες. Ένα από τα ερωτήματα που υπάρχουν είναι αν ο δράστης της δολοφονίας είχε συνεργό.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, υπάρχουν ενδείξεις για συνεργό που ίσως να τον περίμενε σε κοντινή απόσταση.

Η αστυνομία εκτιμά ότι εάν υπήρχε συνεργός, τότε αυτός πιθανότατα καθόταν στην καφετέρια και ειδοποίησε τον δολοφόνο πότε ήταν κατάλληλη στιγμή να μπει και να εκτελέσει τους δύο άνδρες.

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024