Ρωσία: Η χώρα θα υπερασπιστεί τα συμφέροντά της με όλα τα διαθέσιμα μέσα, τονίζει ο Πούτιν
Ο πρόεδρος της Ρωσίας έριξε τα «καρφιά» του στη Δύση.
Την ώρα που ο Σεργκέι Λαβρόφ σημειώνει ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συζητήσει προτάσεις για το τέλος του πολέμου, ο Βλαντίμιρ Πούτιν επιμένει ότι η χώρα θα υπερασπιστεί τα συμφέροντά της με κάθε διαθέσιμο μέσο. Η Μόσχα συνεχίζει την τακτική «μια στο καρφί και μια στο πέταλο».
Αναλυτικότερα, ο Πούτιν, μιλώντας σε μια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που μεταδόθηκε τηλεοπτικά, κατήγγειλε ότι η Δύση αντιμετωπίζει τη Ρωσία ως πολίτη δεύτερης κατηγορίας χωρίς δικαίωμα ύπαρξης.
Σε ένα σπάνιο σχόλιο σχετικά με την πορεία του πολέμου, ο Ρώσος πρόεδρος παραδέχθηκε ότι πιθανότατα θα είναι μια «μακρά διαδικασία», υποδηλώνοντας ότι η Ρωσία δεν σχεδιάζει να τερματίσει τη σύγκρουση σύντομα.
Θυμίζουμε ότι αρχικά οι εκτιμήσεις των Ρώσων ήταν ότι η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως αποκαλεί η Μόσχα τον πόλεμο, θα τελείωνε σε κάποιες ημέρες.
«Δεν θα γίνει νέα επιστράτευση»
Ο Πούτιν προσπάθησε επίσης να διαψεύσει τις φήμες περί δεύτερης επιστράτευσης το επόμενο έτος. Είπε χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει ανάγκη για τη διενέργεια πρόσθετης επιστράτευσης.
Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι από τους 300.000 εφέδρους που επιστρατεύτηκαν, περίπου 150.000 αναπτύχθηκαν στη ζώνη της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης».
Περίπου 77.000 βρίσκονται σε μάχιμες μονάδες και οι υπόλοιποι εκτελούν αμυντικά καθήκοντα, είπε.
Το Sky News σημειώνει ότι αυξάνονται οι φήμες από τους πολιτικούς της ρωσικής αντιπολίτευσης και γνωστά φιλοπόλεμα κανάλια Telegram για ένα δεύτερο κύμα επιστράτευσης στις αρχές του επόμενου έτους.
- Ιράν: Θα ήταν χαζό να θεωρήσουμε πως όσα συμβαίνουν μακριά από τα σύνορά μας δεν μας αφορούν, λέει η Μελόνι
- Ιράν: Χτυπήθηκε από drones το αρχηγείο του στρατού της Αυστραλίας στη Μέση Ανατολή
- Λίβανος: Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Μανάρ μεταδίδει ότι βομβαρδίστηκε από το Ισραήλ
- Φωτιά μετά από έκρηξη στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ριάντ
- Ιράν: Συνεδρίαση των ΗΠΑ στο ΣΑ για την προστασία των παιδιών ενώ βομβαρδίζουν σχολεία και σκοτώνουν παιδιά
- Φάμελλος από Ηράκλειο: Πολιτική εξόρμηση του ΣΥΡΙΖΑ για διαμόρφωση προοδευτικού ψηφοδελτίου


