
Γερμανία: Δεν θα υποχωρήσουμε στο θέμα της Ουκρανίας μόνο και μόνο λόγω της ενεργειακής κρίσης
Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας δήλωσε πως «όποιος λέει ότι η Γερμανία θα αποβιομηχανοποιηθεί, κάνει υπολογισμούς χωρίς την αποφασιστικότητα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης».
Η Γερμανία δεν θα υποχωρήσει στο θέμα του πολέμου της Ουκρανίας, παρά την ενεργειακή κρίση, τονίζει ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ, απευθυνόμενος στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.
Σημειώνεται ότι ο Πούτιν δήλωσε ότι «πρέπει να δει με ηρεμία πόσο αποτελεσματική είναι αυτή η κυβέρνηση και αυτή η δημοκρατία».
«Εάν προκύψει ανάγκη, θα συνεχίσουμε να ενεργούμε με την ίδια συνέπεια και ταχύτητα», δηλώνει ο Χάμπεκ στην γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag και επισημαίνει ότι παρά τον περιορισμό κατανάλωσης φυσικού αερίου κατά 25%, η παραγωγή της γερμανικής βιομηχανίας μειώθηκε μόνο κατά 1,4%.
«Αυτό δείχνει ότι είναι εφικτό να υπάρχει κέρδος στην αποδοτικότητα. Υπό την πίεση των τιμών, είμαστε σε θέση να δώσουμε απαντήσεις, που συνάδουν με τους όρους της οικονομίας της αγοράς. Αυτό δείχνει πόσο ανθεκτική είναι η χώρα», σημειώνει ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ.
«Όποιος λέει ότι η Γερμανία θα αποβιομηχανοποιηθεί, κάνει υπολογισμούς χωρίς την αποφασιστικότητα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης», λέει χαρακτηριστικά ο «πράσινος» υπουργός Οικονομίας.
Στερεύουν τα αποθέματα λιγνίτη
Παρά την αποφασιστικότητα του Γερμανού υπουργού, γεγονός είναι ότι περιμένουν δύσκολοι μήνες την χώρα του, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος έλλειψης λιγνίτη τόσο στη Γερμανία, όσο και στην Πολωνία, λόγω της αύξησης στη χρήση.
Τα σοβαρότερα προβλήματα αναμένονται τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2023.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, ενόψει της χειμερινής περιόδου, οι ευρωπαϊκοί φορείς εκμετάλλευσης δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας εκφράζουν έντονη ανησυχία, ειδικά για τα αποθέματα στη Γερμανία και την Πολωνία.
- ΑΕΚ: Το πρόγραμμά της ενόψει του Final 4 του Basketball Champions League
- «Εαρινή Φρυνίχου Unplugged»: Μουσικό φεστιβάλ στο Θέατρο Τέχνης
- Όταν μια κυβέρνηση έχει εξαντλήσει κάθε νομιμοποίηση, το μόνο που απομένει είναι αντιθεσμικά παιχνίδια
- Γαλλία: Το μεγαλύτερο γυμνιστικό θέρετρο του κόσμου «πνίγηκε» από swingers
- Άφαντοι οι δράστες της διπλής επίθεσης σε Νέο Κόσμο και Παγκράτι – Στο νοσοκομείο 14χρονος και 15χρονος
- Πως η κλιματική αλλαγή επηρεάζει την ψυχική μας υγεία;



