Αχτσιόγλου: Η ιλαροτραγωδία «κυβέρνηση Μητσοτάκη κατά τραπεζών» συνεχίζεται
Η Έφη Αχτσιόγλου μίλησε με «σκληρά» λόγια για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Η ιλαροτραγωδία «κυβέρνηση Μητσοτάκη κατά τραπεζών» συνεχίστηκε και σήμερα με την τηλεοπτική εμφάνιση του υπουργού Οικονομικών, αναφέρει σε δήλωσή της η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου.
«Η κυβέρνηση εμφανίζεται θιγμένη από τη στάση των τραπεζών που σωρεύουν κέρδη την ώρα που οι πολίτες έρχονται αντιμέτωποι με τρομακτικές αυξήσεις στις δόσεις των δανείων τους και τις «καλεί» να συνετιστούν», υποστηρίζει η κ. Αχτσιόγλου.
- Διαβάστε επίσης: Δεκέμβριος συγκρούσεων – Μπρα ντε φερ σε δύο φάσεις
Κατήργησε κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας
Επίσης, προσθέτει: «Η ίδια κυβέρνηση που εδώ και καιρό λειτουργεί ως νομιμοποιητικός μηχανισμός σώρευσης υπερκερδών σε ολιγοπωλιακά συμφέροντα σε κάθε επίπεδο, στην ενέργεια, στα βασικά είδη διαβίωσης, στις τράπεζες. Η ίδια που νομοθέτησε την πλήρη ελευθερία των τραπεζών στον πτωχευτικό της κώδικα και τον εξωδικαστικό μηχανισμό, που κατήργησε κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας, που αφήνει τα funds να λειτουργούν εν πλήρη ασυδοσία. Η ίδια που απέκλεισε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από τα χαμηλότοκα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης».
Κλείνοντας η κ. Αχτσιόγλου υποστηρίζει: «Αυτή η παράσταση δεν συγκινεί κανέναν. Μία κυβέρνηση που έχει την πολιτική βούληση νομοθετεί μέτρα προστασίας, βάζει κανόνες, επιβάλλει πραγματική φορολόγηση και έκτακτη εισφορά στα άδικα κέρδη ολιγοπωλίων».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Επιστημονική παρέμβαση στο Δήμο Παγγαίου για την πρόληψη φυσικών κινδύνων
- Θάνατος Μαραντόνα: Ξεκινά ξανά η δίκη, ένα χρόνο μετά
- Τουρκία: Βίντεο από τη στιγμή που ένοπλος εισβάλλει σε λύκειο και ανοίγει πυρ
- «Αγροδιατροφική καταστροφή» – Οι αυξήσεις στα τρόφιμα λόγω Ορμούζ θα διαρκέσουν χρόνια, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
- Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε ο 42χρονος για τη δολοφονία του 64χρονου στην Ευκαρπία – Αρνείται τις κατηγορίες
- Η κόρη του Ρίτσαρντ Μπάρτον, το διαζύγιο των γονιών της και η σχέση της με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ
- Διαμαρτυρία της Μπαρτσελόνα πριν τη ρεβάνς με την Ατλέτικο για το… χορτάρι του «Μετροπολιτάνο» (vid)
- Ψηφιακή ετικέτα: Το νέο πεδίο μάχης για την ενιαία αγορά στην Ευρώπη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442