
Μολδαβία: Χωρίς ρεύμα η μισή χώρα μετά τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στην Ουκρανία
«Μαζικά μπλακ άουτ στη Μολδαβία μετά τη σημερινή ρωσική επίθεση σε ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας», έγραψε στο Twitter ο Σπίνου, ο οποίος διατελεί και υπουργός Υποδομών.
Τα ρωσικά πλήγματα σε ουκρανικές ενεργειακές εγκαταστάσεις έχουν προκαλέσει «μαζικές διακοπές ρεύματος» στην Μολδαβία, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της μολδαβικής κυβέρνησης Αντρέι Σπίνου.
«Ως αποτέλεσμα των ρωσικών βομβαρδισμών στο ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας την τελευταία ώρα, έχουμε μαζικές διακοπές ρεύματος σε ολόκληρη τη χώρα», ανέφερε με ανάρτηση στο Facebook ο Σπίνου. Η Μολδαβία αντιμετώπιζε ήδη μεγάλα ενεργειακά προβλήματα από τον πόλεμο στην Ουκρανία.
«Μαζικά μπλακ άουτ»
«Μαζικά μπλακ άουτ στη Μολδαβία μετά τη σημερινή ρωσική επίθεση σε ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας», έγραψε στο Twitter ο Σπίνου, ο οποίος διατελεί και υπουργός Υποδομών.
«Η Moldelectrica TSO (διαχειριστής συστήματος μεταφοράς), εργάζεται για να επανασυνδέσει την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε περισσότερο από το 50% της χώρας», συμπλήρωσε.
Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters, AFP
- Monster Truck στην Κολομβία παρέσυρε τουλάχιστον 38 άτομα – Δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους (βίντεο)
- Δυτική Οχθη: Οι ισραηλινές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν 26χρονο Παλαιστίνιο
- Κολομβία: Δολοφονία 4 ανθρώπων σε πόλη που γειτονεύει με τη Βενεζουέλα
- Ενοπλες συρράξεις: ΠΟΥ, ΔΕΕΣ και MSF καταγγέλλουν τη γενίκευση των επιθέσεων κατά υπηρεσιών υγείας
- Ιράν: Νέοι βομβαρδισμοί των ΗΠΑ δεν θα έφερναν πρόοδο, προειδοποιεί ο δημοκρατικός Τζακ Ριντ
- Τραμπ: Θα καθοδηγήσουμε πλοία έξω από τα Στενά του Ορμούζ – Ιράν: Θα παραβιάσετε την εκεχειρία


