Ευρωβουλή: Ζητά την ακύρωση του τουρκολιβυκού μνημονίου
Συγκεκριμένα οι ευρωβουλευτές ψήφισαν την ακύρωση του τουρκολιβυκού μνημονίου με ψήφους 454 υπέρ έναντι 130 κατά.
Μια μέρα μετά την υπογραφή μνημονίου Ελλάδας – Αιγύπτου η Ευρωβουλή ζητά να ακυρωθεί το τουρκολιβυκό μνημόνιο.
Συγκεκριμένα οι ευρωβουλευτές ψήφισαν την ακύρωση του τουρκολιβυκού μνημονίου με ψήφους 454 υπέρ έναντι 130 κατά και 54 αποχές.
Οι ευρωβουλευτές ζητούν τον τερματισμό ξένων παρεμβάσεων στο έδαφος της Λιβύης, ενώ ζητούν από τη Ρωσία, τη Τουρκία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να αποσύρουν τα στρατεύματα από τη χώρα.
Η Ευρωβουλή επιθυμεί να διοριστεί κατά προτεραιότητα ειδικός εντεταλμένος της Ένωσης για τη Λιβύη, αλλά και έναν οδικό χάρτη για τη διεξαγωγή ελεύθερων και δίκαιων εκλογών.
Να σημειωθεί ότι το τουρκολιβυκό μνημόνιο έχει καταγγελθεί από την Ελλάδα και τις ευρωπαϊκές χώρες ως παράνομο.
Την ίδια ώρα έντονη ενόχληση έχει προκαλέσει στην τουρκική ηγεσία η υπογραφή της συμφωνίας Ελλάδας -Αιγύπτου για τον καθορισμό των περιοχών Έρευνας και Διάσωσης, οι οποίες ταυτίζονται πλέον με τα FIR Αθήνας και Καΐρου. Με άλλα λόγια οι δύο χώρες αναγνωρίζουν, ότι η περιοχή νοτίως της Κρήτης και του Ανατολικού Αιγαίου μέχρι τις αιγυπτιακές ακτές ελέγχεται αποκλειστικά από αυτές
- «Οι ΗΠΑ είναι απολύτως προσηλωμένες στο ΝΑΤΟ» – «Δεν ανησυχώ για τις διαφωνίες» λέει ο Μαρκ Ρούτε
- Το Spotify τριπλασιάζει τα κέρδη του μετά την αύξηση των τιμών
- Βουτιά υπό το βάρος της τεχνητής νοημοσύνης στη Wall Street
- Οι ΗΠΑ αντιμέτωπες με καταστροφική περιβαλλοντική μόλυνση εξαιτίας ανάκλησης – δώρο στους ρυπαντές
- Νέο βίντεο της CIA σε YouTube και X με στόχο να προσελκύσει κατασκόπους από την Κίνα
- Google: «Πάγωσε» προσωρινά η beta έκδοση του Android 17


