Ιράν: Η Τεχεράνη παρουσίασε νέο βαλλιστικό πύραυλο μέσου βεληνεκούς
Ο πύραυλος που παρουσίασε το Ιράν εισέρχεται στην ατμόσφαιρα με ταχύτητα οκτώ φορές της ταχύτητας του ήχου.
Το Ιράν παρουσίασε σήμερα πύραυλο μέσου βεληνεκούς κατά την διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης για τον πόλεμο Ιράν – Ιράκ (1980-1988), ανακοίνωσε η ιρανική τηλεόραση.
«Ο βαλλιστικός πύραυλος Rezvan ρευστών καυσίμων διαθέτει βεληνεκές 1.400 χιλιομέτρων», μετέδωσε η κρατική τηλεόραση μεταδίδοντας εικόνες του πυραύλου.
- Διαβάστε επίσης: Τους έντεκα έφτασαν οι νεκροί από την έναρξη των διαδηλώσεων μετά τον θάνατο της Μαχσά Αμινί
Τι ανακοίνωσαν οι «Φρουροί της Επανάστασης»
«Πρόκειται για βαλλιστικό πύραυλο ακριβείας που εισέρχεται στην ατμόσφαιρα με ταχύτητα οκτώ φορές της ταχύτητας του ήχου», ανακοίνωσε ο Χοσέιν Σαλάμι, επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης.
Σύμφωνα με το Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών (IISS), το Ιράν διαθέτει είκοσι τύπους βαλλιστικών πυραύλων, καθώς και πυραύλους Cruise και drone. Οι ικανότητές τους ποικίλουν. Ο Qiam-1 έχει βεληνεκές 800 χλμ ενώ ο Ghadr-1 μπορεί να φθάσει τα 1.800 χλμ.
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, η προτεραιότητα του Ιράν στα εξοπλιστικά προγράμματα είναι πλέον η ακρίβεια των πυραύλων του.
Τον Φεβρουάριο, οι Φρουροί της Επανάστασης είχαν ανακοινώσει τον Kheybarchékan, έναν πύραυλο μέσου βεληνεκούς ικανό «να πλήξει στόχους σε ακτίνα 1.450 χλμ».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Νέος πρόεδρος του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης
- Γεωτρήσεις στη Φυλή
- Εκτός από πινακίδα κυκλοφορίας δεν είχε και δίπλωμα ο 28χρονος που παρέσυρε αστυνομικό στην Αττική Οδό
- Smart Wellness από την Technogym: Όταν η τεχνολογία συναντά την ανθρώπινη ανάγκη για ευεξία
- Καλά Χριστούγεννα στις κυρίες, τους κυρίους και τους Αγιοβασίληδες του μόχθου
- Δημοτικό Κοινωνικό Φαρμακείο ιδρύει δήμος της Κρήτης





