Βασίλισσα Ελισάβετ: Στο αββαείο του Ουέστμινστερ η κηδεία της
Από την εποχή του Γεωργίου του Γ' και μετά όλες οι κηδείες των Βρετανών μοναρχών τελούνται παραδοσιακά στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Ουίνδσορ
Μια ανατροπή επιφύλασσε ακόμα και μετά θάνατον η βασίλισσα Ελισάβετ.
Όπως αναφέρουν οι Times του Λονδίνου η κηδεία της Ελισάβετ – έπειτα από δική της απόφαση όσο βρισκόταν εν ζωή – θα πραγματοποιηθεί στο αββαείο του Ουέστμινστερ «σπάζοντας» την παράδοση 200 και πλέον ετών.
- Διαβάστε επίσης: Για πρώτη φορά μετά από πάνω από 70 χρόνια τραγουδήθηκε δημόσια το «God Save The King»
Από την εποχή του Γεωργίου του Γ’ και μετά όλες οι κηδείες των Βρετανών μοναρχών τελούνται παραδοσιακά στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Ουίνδσορ, όπως έγινε και τον Απρίλιο του περασμένου έτους, όπου στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκε και η κηδεία του συζύγου της πρίγκιπα Φίλιππου
Σύμφωνα με τους Times η βασίλισσα Ελισάβετ επιθυμούσε η δική της κηδεία να τελεστεί στο αββαείο του Ουέστμινστερ διότι θεωρούσε πως έπρεπε να πραγματοποιηθεί σε μεγαλύτερο χώρο από το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.
Στη συνέχεια θα ταφεί στο παρεκκλήσι του πύργου Ουίνδσορ.
Οι βασιλικές κατοικίες — κάποιες από τις οποίες είναι ανοικτές στο κοινό, όπως τα μουσεία στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, το Μπαλμόραλ στη Σκωτία και το Σάντριγχαμ στην ανατολική Αγγλία– θα παραμείνουν κλειστά μέχρι την ημέρα της κηδείας, διευκρίνισαν οι υπηρεσίες του νέου βασιλιά της Βρετανίας Καρόλου Γ’.
Οι σημαίες σε αυτά θα κυματίζουν μεσίστιες ως τις 08:00 (τοπική ώρα, 10:00 ώρα Ελλάδας) της ημέρας που λήγει το βασιλικό πένθος.
Οι πολίτες καλούνται να αφήσουν λουλούδια στις βασιλικές οικίες σε όλη τη Βρετανία, αλλά δεν θα ανοίξει βιβλίο συλλυπητηρίων, με τα μηνύματα να στέλνονται μόνο διαδικτυακά.
Αθλητικές διοργανώσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις ακυρώθηκαν, τα μεγάλα καταστήματα είναι σήμερα κλειστά, ενώ οι εργαζόμενοι στους σιδηρόδρομους της Βρετανίας και τα ταχυδρομεία ανέστειλαν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις.
- ΒΗΜΑ: Έρχεται αυτή την Κυριακή με συναρπαστικές προσφορές
- Νέο έκτακτο δελτίο για την κακοκαιρία: Πού θα χτυπήσουν ισχυρές καταιγίδες τις επόμενες ώρες
- Συμπληρωματική χρηματοδότηση για έργα σε Δήμους της Βόρειας Εύβοιας
- Στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής ο Μητσοτάκης: Να βελτιώσει η Ευρώπη την ανταγωνιστικότητά της
- Συμφωνία της Βάρκιζας: «Τη θεωρούσαν για επιτυχία και πίστευαν στην τήρησή της από δεξιούς και Εγγλέζους»
- Όταν οι νικητές αναγνωρίζουν ο ένας τον άλλον




